Autor: martinsun | 30.10.2020 | 0

Je to masový vrah, v budoucnu vyhladí celé tohle město! Sejmi ho! Kašli na to, že to odnese místní farář a tam ten malý pejsek - s tím už se nějak vyrovnáš. Pusť tu tramvaj doprava!

Ve hře Komu zvoní tramvaj se jeden z hráčů stává řidičem tramvaje a ostatní hráči vytvoří dva týmy, které se snaží řidiče přesvědčit, aby rozjetou tramvaj pustil na kolej, která patří týmu soupeře. Tramvaj přitom přejede všechny osoby, které se na zvolené trase nacházejí. Úkolem hráčů je přesvědčit řidiče tramvaje, aby i přes jasné morální dilema přejel soupeře.


Příprava hry:

Na stůl se nachystá deska s tramvajovými kolejemi a poblíž se nachystají balíčky s kartami nevinných, vinných a doplňkové karty.


Průběh hry:

Na začátku každého kola se určí, kdo bude řidičem tramvaje. Zbylí hráči se rozdělí do dvou týmů. Pak si každý tým vytáhne tři karty nevinných, tři karty vinných a doplňkové karty podle počtu lidí v týmu.

Oba týmy si poté náhodně vylosují jednu kartu nevinného a tu položí na svou kolej. Pak si vyberou jednu ze tří karet nevinných, které mají v ruce a tu položí za náhodně vylosovanou kartu na svou kolej. Poté hráči položí na soupeřovu kolej kartu vinného. A naposledy přiloží jednu nebo více (v případě, že jsou v týmu více než tři hráči) doplňkových karet na libovolnou kartu ve hře.

Zbylé nezahrané karty se odhodí.

Poté se snaží přesvědčit řidiče, aby pustil tramvaj na kolej protějšího týmu. Řidič se musí rozhodnout, kterou kolej použije. Všichni hráči, po jejichž koleji přejela tramvaj, získávají žeton smrtky.


Konec hry:

Hra končí v okamžiku, kdy se všichni hráči 2× vystřídali na pozici řidiče. Vítězem se stává ten hráč, který nasbíral nejméně žetonů smrtek.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Talisman - The Frostmarch EN
Talisman - The Frostmarch EN
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 9 hodin

Offcanvas