Autor: Barnyddd | 22.5.2020 | 0

Série Adventure Games přináší kooperativní hry, ve kterých prožijete napínavý příběh téměř na vlastní kůži. Poradit si budete muset zcela sami. Jak to ale udělat, aby vás při plnění tajné mise nikdo nepřistihl? Prozkoumejte dobře místnosti, ve kterých se ocitnete, hledejte stopy, objevujte a kombinujte předměty, spojujte souvislosti, rozdělte si role, snažte se neztratit své životy, komunikujte s lidmi, kolaborujte... prostě dělejte vše, co je třeba. Jak to celé dopadne, záleží jen na vás, zvolte si svou cestu, sami tvořte děj přímo během hry. Jste připraveni na dobrodružství?

V kooperativní hře Adventure Games: Žalář se pokoušíte společně utéct ze žaláře. Jako tým zažijete příběh ve 3 kapitolách, které sami spoluvytváříte. Hrací doba jedné kapitoly je přibližně 90 minut.


Příprava hry:

Seřaďte karty místností a dobrodružství podle počátečních písmen nebo číslic ve vzestupném pořadí. Položte karty místností, karty dobrodružství, karty úkolů a ukončovací karty na jednotlivé hromádky lícem dolů. Připravte na stůl také Knihu dobrodružství. Vyložte kartu místnosti A lícem vzhůru, tj. otevřenou, doprostřed stolu. Ponechejte okolo dostatek místa pro další místnosti. Zbývající karty místností položte lícem dolů vedle na hromádku. Také 83 číslovaných karet dobrodružství položte na hromádku lícem dolů pro použití při hře. Vzhledem k tomu, že obě hromádky mají na rubu písmena nebo číslice, můžete je během hry prohledávat, aniž by vám nechtěně prozradily příliš mnoho informací z příběhu.


Průběh hry:

Začíná ten, kdo naposledy viděl nebo četl dobrodružný příběh. Hráči se ve hře střídají v tazích, z nichž každý se skládá z těchto fází:

  1. Pohyb hrací figurkou: Můžeš přesunout svoji hrací figurku do libovolné, již otevřené místnosti. Délka pohybu není omezena. Místnost však musí být již objevena, a proto otevřena. Nové místnosti objevíte jen skrze texty v Knize dobrodružství. Své hrací figurky nestavte přímo na čísla označující místa, ale vždy vedle nich.

  2. Provedení akce: Proveď jednu z následujících možností:

    • Prozkoumej číslo místa
    • Zkombinuj dvě karty dobrodružství
    • Zkombinuj jednu kartu dobrodružství s číslem místa

    Dále se pak řídí instrukcemi na kartách.

Kdykoli před nebo po pohybu/akci je možné vyměnit si karty dobrodružství s jiným členem týmu. Poté je na řadě další hráč ve směru hodinových ručiček.


Konec hry:

Hra má 3 kapitoly. Na konci třetí kapitoly se dozvíte, jak váš příběh dopadl. Pak dojde také k hodnocení. Jak jste si vedli, vám prozradí přehled na straně 15 tohoto návodu. Ale na toto hodnocení se zatím nedívejte, abyste mohli v klidu hrát. V této hře nejde tolik o body, ale spíše o nevšední zážitek ze hry, objevování a ovlivňování příběhu.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Cestou necestou
Cestou necestou
Akt. cena: 1150 Kč
Končí za: 10 dnů

Offcanvas