Autor: Stacho | 20.5.2020 | 0

Držíte v ruce tužku a snažíte se vytvořit obraz. Tlačí vás čas, takže úplné umělecké dílo nelze očekávat. Problém je ale v tom, že předlohu jste v životě neviděli a malujete tak podle ústního zadání uměleckého ředitele.

Hráči ve hře Duplik reprezentují kreslíře, jejichž cílem je nakreslit co nejpřesnější duplikát obrazu, který ovšem vidí pouze šéf galerie, v jehož roli se postupně střídáte. Každý obraz má 10 prvků, které se budou na konci kola hodnotit. Ty ovšem nejsou během popisování vidět a tak ani ten, kdo zrovna popisuje neví, co se bude hodnotit, a tak se snaží co nejpřesněji popsat celý obrázek.

Pokud jste hráč, dostáváte bod za každý detail, který máte správně (např. triko má alespoň 5 puntíků, jde vidět pouze 1 noha, slunce je výše než komín). Pokud jste umělecký ředitel, získáváte bod, pokud má daný detail správně alespoň 1 kreslíř. Varianta hry umožňuje také hodem kostkou určit detail, který bude bodován bonusově (body navíc).

Cílem hry tedy není nakreslit nejpěknější obrázek, ale co nejlépe se držet popisu. Vítězem se stává ten, kdo získá v předem domluveném počtu kol nejvíce bodů.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Panství hrůzy+rozšíření Ulice Arkhamu+pořadač
Panství hrůzy+rozšíření Ulice Arkhamu+pořadač
Akt. cena: 2600 Kč
Končí za: 9 dnů

Offcanvas