Autor: Revan 007 | 25.4.2020 | 0

Místní lidé si již mnoho let vyprávějí příběhy o Mabinogovi a o Stromu života. Kdysi, v dobách řádění moru a epidemií, dobrodruh Mabinogi opustil svůj lid veden pověstí o stromu, který dokáže léčit všechny choroby a dokonce oživovat mrtvé. Vrátil se ze své výpravy sice zjizvený, ale uzdravený, s kusem zčernalého dřeva svírajícího ve svých dlaních. Povídá se, že od té doby se nemoci tomuto městečku vyhýbaly. Mabinogi nikdy neprozradil polohu místa Stromu života. Časem však Mabitogova větévka zmizela neznámo kam a zůstala jen jako součást oblíbeného příběhu. Ovšem nedávno se začaly šířit zvěsti o zčernalé větévce ukryté v doupatech koboldů.

Bonds of the Wild je malé rozšíření pro hru Descent: Výpravy do temnot, které přináší tři nové typy nestvůr:

  • Koboldi (Kobolds): Tyto malé potvory mají velkou zálibu v hromadění pokladů, ale i jiného haraburdí, které buď najdou, nebo je ukradnou těm, co jim padnou do drápů. Inteligence sice moc nepobrali, ale to jim zcela vynahrazuje prostá skutečnost: je jich opravdu, ale opravdu hodně.
  • Pekelní psi (Hellhounds): Odporní dravci, žíjící ve smečkách. Své nebohé oběti nejdříve naženou strach hrůzostrašným vzezřením, poté se ji pokusí oddělit od jejich společníků, a nakonec ji rozdrápou na kousky a sežerou ji. Ti, co skončí sežehnuti jejich plameny, jsou nakonec ti šťastní.
  • Temní elfové (Deep Elves): Temní elfové se oddělili od svých příbuzných v Latari a zasvětili svůj život zapuzování démonů zpět do Yfarnaelu. Tato temná dimenze je však plná zrady a korupce, a tak někdy i ten nejvznešenější Temný elf upadne do osiv temnoty, a jeho duše a mysl se naplní zlem.

Dále toto rozšíření obsahuje čtyři nové hrdiny:

  • Ronan z divočiny býval vojákem, a když družinu, u které sloužil jako průzkumník, zajali Temní elfové, vydal se na záchrannou výpravu. Té noci si vydobyl status hrdiny a poté, co opustil vojsko, se rozhodl zasvětit svůj život ochraně všech v divočině.
  • Vyrah sloužil jako sokolník u jistého šlechtice. Když si za odměnu mohl vybrat jednoho z ptáků za vlastního, vybral si Okřídlenou. Ta ho jednoho dne varovala před ničivým požárem, který zachvátil šlechticovo sídlo, a díky němu bylo zachráněno mnoho životů. Od té doby je hridnou na volné noze.
  • Challara pochází z rodu, který byl kdysi oloupen o poklady a čest strašlivým drakem. Challara si pořídila vlastního draka, naučila se magii a vydala se do světa. Doufá, že až bude mít dostatečné zkušenosti, vydá se za oním pověstným drakem a porazí ho.
  • Lyssa byla už odmalička považována vlastním kmenem za zatracenou, a tak ji nebylo dovoleno naučit se divokou magii. Ona se však nevzdala a začala s výcvikem sama, tajně. Jakmile vyčerpala znalosti svého kmene, vydala se do světa, aby poznala další tajemství.

Toto rozšíření zároveň obsahuje dvě dobrodružství, která se dají hrát buď samostatně, nebo je lze pomocí Karet zvěstí zapojit do velké kampaně.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Zázraky přírody
Zázraky přírody
Akt. cena: 230 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas