Autor: martinsun | 27.11.2019 | 0

Čimčarara čim čim.
Já tě ptáčku chytím.
Počkám si na tebe,
už nepoletíš do nebe.
Klec pro tebe nachystám,
spoustu peněz vydělám.

Ve hře Krabčáci hráči soupeří o to, komu se podaří co nejrychleji nastřádat co nejvíce rozdílných ptačích hejn. Jedná se o karetní hru, která kromě karet nepotřebuje žádné další komponenty.


Příprava hry:

Na začátku hry se doprostřed stolu položí karty ve čtyřech řadách nad sebou. V každé řadě musí být karty tří rozdílných ptáků. Poté každý hráč dostane 8 karet do ruky. Zbylé karty tvoří dobírací balíček. Před sebe ještě každý hráč dostane jednu kartu, která tvoří základ jeho sbírky. Hra pak může začít.


Průběh hry:

Hra se hraje na jednotlivá kola. Hráči se v průběhu kola střídají ve svých tazích po směru hodinových ručiček. V každém tahu musí hráč vyložit kartu (karty) do společného prostoru s nabídkou dostupných ptáků. Platí pravidlo, že vykládá vždy všechny karty stejného druhu, které drží v ruce.

Přiložení karet k již vyloženým kartám: Hráč přikládá vždy jednu nebo více karet stejného ptačího druhu k již vyloženým kartám buď na levý či pravý okraj řady. Poté si vezme všechny karty, které se nově nachází mezi dvěma ptáky stejného druhu. Pokud v jedné řadě nejsou 2 karty se stejným druhem ptáka, může si dobrat dvě karty z dobíracího balíčku (ale nemusí).

Hejna: Každá karta obsahuje údaj, který říká, kolik karet stejných ptáků musí hráč mít, aby vytvořil jedno hejno. Ve hře se dají sesbírat malá a velká hejna. Potřebná velikost hejna je na kartách označena  pomocí lomítka. Např. 6/9 znamená, že na malé hejno je potřeba 6 ptáků stejného druhu a pokud jich bude hráč mít 9, jedná se o velké hejno. Hráč se tedy může rozhodnout, zda bude sbírat malé nebo velké hejno. Po nasbírání dostatečného počtu ptáků může hejno vyložit z ruky. V takovém případě si před sebe vyloží jednu (malé hejno) či dvě karty (velké hejno) daného ptáka. Zbytek karet z právě nasbíraného hejna se odhazuje na odhazovací balíček.

Pokud dojde v průběhu hry dobírací balíček, je znovu namíchán z již odhozených karet.

Kolo končí, pokud se některý z hráčů zbaví všech svých karet v ruce. Poté všichni hráči odhodí všechny své karty, které mají v ruce. Všem se rozdá nových 8 karet do ruky a nové kolo začíná hráč, který se zbavil všech karet z ruky.


Konec hry:

Vítězem se stává ten hráč, kterému se jako prvnímu podařilo nasbírat 7 rozdílných hejn ptáků nebo 2 trojičky stejných druhů ptáků.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Desky hrdinů - Euthia
Desky hrdinů - Euthia
Akt. cena: 1 Kč
Končí za: 7 dnů

Offcanvas