Autor: Ursulus | 15.7.2019 | 0

Půjdu na brigádu nebo pokecat s přáteli? Mám studovat nebo se věnovat hraní na kytaru? Takové a mnohem složitější otázky si budou hráči klást v průběhu hraní Cesty za štěstím, ve které se budou snažit prožít co nejplnohodnotnější život. Záleží na každém, jakou cestou se ke svému štěstí vydá.

Cílem hry Cesta za štěstím je dosáhnout co největší hodnoty dlouhodobého štěstí. Jednotlivé body získávají hráči jak během hry, tak především v závěru podle celkového úspěchu a dosažení životních cílů.


Příprava hry:

K herní desce se umístí hromádky karet plánů, věcí-činností, práce a partnerů. Z těchto balíčků se budou postupně tahat karty na herní plán a hráči si je budou smět v průběhu kola vybírat. Hráči si vyberou barvu a na desku umístí ukazatele štěstí, stresu a krátkodobého štěstí. Podle počtu hráčů bude určeno množství životních cílů, za jejichž splnění bude hráč odměněn. Každý hráč dostane také kartu dětských vlastností (určuje počáteční množství zdrojů a modifikuje herní statistiky). Zdroji jsou v této hře kromě peněz též tvořivost, znalosti a výřečnost.


Průběh hry:

Hra se hraje na kola, která odpovídají jednotlivým životním etapám. Hráči procházejí z dětství přes dospělost až do stáří celkem 8 etapami. V každé z nich pak proběhnou následující fáze:

  1. Fáze přípravy: Posouvá se ukazatel věku, dobírají se nové karty na desku, ukazatel krátkodobého štěstí se vrací na nulu a především se platí udržovací náklady. (Např. pokud hráč nechce přijít o dům, který si v minulé životní etapě koupil, musí zaplatit zdroje, aby si jej udržel. Kdyby o něj přišel, bude nešťastný a ve stresu.)

  2. Fáze akcí: Nyní je čas žít život a rozhodovat se, čemu se bude hráč věnovat. Ze své zásoby umisťují hráči postupně dřevěné žetony přesýpacích hodin na herní plán, čímž aktivují jednotlivé herní možnosti. Mohou se například učit, chodit do práce nebo hledat partnery. Také si mohou užívat rozdílné činnosti, jako je jízda na koni, chození na koncerty nebo windsurfing. Stejně tak mohou začít rozvíjet své plány a nezáleží na tom, jestli se stanou aktivisty, spisovateli nebo třeba založí hudební kapelu. Každé z těchto rozhodnutí může přinést štěstí, avšak také něco stojí.

    V této fázi je nutné myslet i na to, že moc aktivit člověka může silně stresovat, takže cokoliv se rozhodne v jedné etapě zopakovat nebo bude-li mít moc plánů či několik partnerů, bude z toho ve stresu. Stres snižuje nejen množství přesýpacích hodin, které může hráč v příští etapě použít, ale též výrazně zkracuje život, takže hráči s vysokou mírou stresu skončí hru dříve, než ti, kteří se soustředili na jeho cílevědomé snižování (čímž mimo jiné získali více přesýpacích hodin ke svému užitku).

  3. Fáze ukončení kola: V poslední fázi se rozdávají odměny za realizované plány a sbírají se přesýpací hodiny z herní desky. Novou etapu začíná hráč, jenž získal nejvíce krátkodobého štěstí.


Konec hry:

Hra končí, jakmile poslední hráč překročí ukazatel stresu, čímž jeho herní život končí. Do výsledného bodování se posléze započítá vše, co za svůj herní život nashromáždil.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Shuffle Heroes
Shuffle Heroes
Akt. cena: 210 Kč
Končí za: 6 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas