Autor: Synura | 6.3.2019 | 0

Nastaly těžké časy. Abys ušetřil, přestěhoval ses z hradu do útulné rokle. Hrad už stejně není, co býval: neustále ho někdo obléhá, a navíc v úplně nemožnou denní dobu. Zato rokle je vážně úžasná, proudí v ní čerstvý vzduch a odpadky můžeš vyhazovat, kam je libo. Jen tak pro potěšení jsi začal žebrat - žebráš u vesničanů, ti pak zase u tebe, ale nevypadá to, že by se někomu dařilo. Takový je zkrátka život. Jistě, nakonec určitě stejně jako vždy zvítězíš... Nebo na tom budeš alespoň o trochu lépe než ostatní.

Dominion: Temné časy je 6. rozšířením karetní deck-buildingové hry Dominion. Do hry přidává celkem 500 nových karet.

Hlavním tématem tohoto rozšíření je využití smetiště a výhody spojené se zahozením karty. Rozšíření souvisí s náladou zmaru a zkázy: setkáme se zde s kartami, jako je Poustevník, který se mění v Šílence, Žebrák, Drancování, Krysy, Pohřební kára nebo Vykradač hrobů. Na scéně se objevují loupeživí rytíři a zapojují se i karty útočišť, které ve hře nahrazují počáteční statky. Také jsou zde nové karty ruin a Kořisti.

Rozšíření přináší tyto prvky:

  • 34 druhů nových karet království: akčních karet, peněz, vítězných bodů a akční kartu Krysy, která umožňuje zahazování jiných karet na smetiště a při jejím zahrání hráč získá novou kartu Krysy
  • 10 různých karet loupeživých rytířů, kteří nutí zahazovat soupeře z jejich balíčků karty v hodnotě 3 až 6 peněz
  • karty ruin, což jsou akční karty s velmi špatnými efekty (např. „+1 akce“) a jsou zpravidla získány do hráčova balíčku útokem soupeře
  • karty Kořist, které představují peníz v hodnotě 3, avšak po využití se vrací zpět do balíčku Kořistí. Jsou získávány pomocí akce (např. karty Drancování nebo Nájezdník)
  • karty Šílenec a Žoldnéř, které se nenacházejí ve společné zásobě. Zahraje-li hráč útočnou kartu Darebák a poté ještě další útočnou kartu, může Darebáka zahodit na smetiště a místo něj si vzít Žoldnéře. Podobně Šílenec nahradí za určitých podmínek kartu Poustevníka.
  • karty útočišť: před začátkem hry se mohou hráči rozhodnout, že místo tří karet statků v počátečním balíčku využijí tyto karty. Opuštěné město je karta přidávající 2 akce, Zpustlý statek přidává 0 vítězných bodů a je-li zahozen na smetiště, hráč si dobere 1 kartu, a Chýši lze zahodit z ruky na smetiště, koupí-li hráč kartu vítězných bodů.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Gemini Gauntlet
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 12 dnů

Offcanvas