Autor: tanik | 19.1.2019 | 0

Jak dobře si starší generace vzpomene na dobu, kdy byli dětmi či mládeží? A co doba jejich rodičů? Tato vědomostní hra obsahuje 1600 otázek ze 4 okruhů (Nostalgie, Stalo se, Má vlast a Různé) a je určena spíše pro starší hráče, kteří již něco z dob minulých pamatují.

Cílem hry Česko pro pamětníky je správně odpovídat na otázky a z každého okruhu získat jednu „známku“. Hráči se pohybují po hernín poli a zodpovídají otázku z okruhu, na kterém skončí jejich figurka po hodu kostkou.


Příprava hry:

Před začátkem hry je dobré se domluvit na obtížnosti. Hru lze hrát s přečtením 3 variant odpovědí a nebo bez nich. Karty s otázkami se před hrou dobře zamíchají a vloží se na místo vyznačené na plánu. Hráči čte otázku hráč po jeho levici. Po rozložení hracího plánu každý hráč umístí svou figurku do libovolného rohu. Začíná největší pamětník.


Průběh hry

Hráč na tahu hází kostkou a posunuje ji po herním plánu - podle barvy políčka, na kterém skončí, je mu přečtena otázka. Pokud hráč odpoví správně, dostává známku z daného okruhu, pokud neodpoví správně, jeho tah končí a na řadě je další hráč. 

Hru si lze zpestřit použítím akčních žetonů, které se umístí do všech rohů hrací plochy a při vstupu na toto pole si hráč musí vrchní akční žeton vzít a splnit.


Konec hry:

Vítězem se stává hráč, který jako první nasbírá z každého ze čtyř okruhů jednu známku.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Mozkožrout
Mozkožrout
Akt. cena: 350 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas