Autor: lenae | 18.7.2018 | 0

Fotografie, co nejdou dohromady? Ale ano, tohle se dá jíst, tady je červená a tam jsou kulaté tvary. Spárujte fotografie, co nejrychleji, ale myslete také na to, jak by je spárovali ostatní. Čím budete mít více stejných párů s ostatními, tím více bodů získáte. Zábavná kreativní hra pro děti i dospělé.

Cílem hry Kdo páruje vyhrává je získat co nejvíce bodů ve čtyřech kolech.


Příprava hry:

Umístěte herní plán do středu stolu a připravte přesýpací hodiny. Každý hráč si vezme 11 karet v jedné barvě podle svého výběru. Ostatní karty s čísly se vrátí do krabice. Poté zamíchejte karty s fotografiemi a utvořte z nich jeden balíček. Připravte si tužku a papír pro zápis bodů (nejsou součástí balení).


Průběh hry:

Vezměte 11 vrchních karet z balíčku fotografií. Fotografie umístěte kolem herního plánu k jednotlivým číslům. Počkejte chvíli, aby si všichni hráči obrázky řádně prohlédli a pochopili, co je na nich zobrazeno. Otočte přesýpací hodiny a můžete začít - všichni hráči hrají najednou.

  1. Každý hráč si skrytě vytvoří 5 párů. Abyste utvořili pár, vyberte si z ruky karty s čísly odpovídající číslům na herním plánu, u kterých se nachází vybraná dvojice fotografií. Karty se spárovanými čísly dejte lícem dolů a vytvořte z nich hromádky. Nakonec k hromádkám přidejte lícem dolů i poslední lichou kartu, co vám zbyla. To je váš „Černý Petr“, který vám však může přinést body. Pozor, každá fotografie může být použita pouze v jednom páru.

  2. Kolo končí ve chvíli, kdy všichni vytvořili své páry, nebo se dosypaly přesýpací hodiny. Vyberte hráče, který jako první postupně představí své páry. Každý hráč, který vytvořil stejný pár, zvedne ruku. Všichni hráči, kteří zvedli ruku, si zapíší tolik bodů, kolik je zvednutých rukou. Pak pokračuje další hráč a představí své páry, které dosud nebyly jmenované. A tak dále, dokud se nevyjmenují všechny páry.

  3. „Černý Petr“: Každý hráč také oznámí svého „Černého Petra“. Při bodování si každý hráč zapíše dvojnásobný počet bodů, než je zvednutých rukou. V případě, že hráč je sám, ale žádný bod nezíská.

Další tři kola probíhají stejným způsobem. Pro zjednodušení můžete v druhém kole pouze otočit stávající fotografie kolem herního plánu druhou stranou. Až pro třetí kolo dáte 11 nových karet fotografií a pro čtvrté je zase otočíte. Karty jsou oboustranné, máte tak pro každé kolo nový set 11 obrázků pro párování.


Konec hry:

Hra končí po čtvrtém kole. Vyhrává hráč s nejvyšším součtem bodů za všechna kola. V případě shody se hráči podělí o vítězství.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Cartagena
Cartagena
Akt. cena: 150 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas