Autor: Krkavec | 31.3.2018 | 0

Mám vážné důvody domnívat se, že planeta, odkud přišel malý princ, je planetka B 612. Jen jednou ji uviděl dalekohledem v roce 1909 nějaký turecký hvězdář. Podal tehdy o svém objevu obsáhlý výklad s ukázkami na Mezinárodním astronomickém kongresu. Ale nikdo mu nevěřil, protože měl na sobě zvláštní kroj. Dospělí jsou už takoví.

- Antoine de Saint Exupéry, Malý princ

Úkolem hráčú v rodinné hře Malý princ: Cesta ke hvězdám je cestovat dvouplošníkem na planetku Malého prince a cestou nasbírat co nejvíce hvězd, neboť ten, komu se to podaří, se stane vítězem celé hry.

Příprava hry:

Cesta na planetu vede po dráze, kterou si hráči sestaví z osmi částí. Začíná u dědečkova domu a pak se pokračuje od obláčku k obláčku. Hráči pilotují svá malá letadélka, jejichž pohyb je řízen kartami lišky - na počátku hry obdrží každý hráč osm těchto karet.


Průběh hry:

Ve svém tahu (hraje vždy ten hráč, který je nejvíce vzadu) zahraje hráč jednu z karet ze své ruky. Číslo na kartě určuje, o kolik polí (obláčků) se hráč může maximálně pohnout. Minimum je jedno pole. Karta se po použití odhodí.

Pokud letadélko přistane na oblaku, kde není žádné jiné letadlo, získá bonus, který některé mraky nabízejí:

  • hvězdy - ty si hráč rovnou vezme
  • ptáci - u těch hráč získá další karty pro pohyb
  • dalekohledy - je jich více druhů, některé umožní zisk hvězdiček, jiné způsobí jejich ztrátu a díky dalšímu připravíte o nějakou tu hvězdu svého protihráče nebo ji i přesunete ji do své zásoby.

Jestliže hráč přistane na oblaku, kde již parkuje letadlo soupeře, umístí svůj dvouplošník na letadlo (letadla), která dorazila dřive. Políčko pak budou opouštět v opačném pořadí, tedy kdo dorazil poslední, odlétá jako první. Zároveň si hráč po přistání vezme naslepo jednu kartu z ruky hráče, který přistál před ním a na oplátku vybere jednu kartu ze své ruky a tu mu věnuje.

Při přeletu spojovacího dílku (ve hře jsou tři) si hráč veme jeden dílek příběhu. Za tyto dílky hráči na konci hry obdrží další body (hvězdy). Odhozením jednoho dílku příběhu lze získat posun letadla až o pět polí, pokud už hráč nemá v ruce žádnou kartu.

Nemá-li hráč karty ani případné dílky příběhu k odhození, jeho cesta končí, odstraní svůj letoun z cesty a vyčká na závěrečné bodování, kterého se ale stále účastní.


Cíl hry:

Po přistání na cílové planetě si hráči vezmou žeton papírové vlaštovky. Ty přinášejí hráči další hvězdy, tím víc, čím dříve do cíle dorazí. Hráči zde také odhodí všechny své karty. Hra končí, jakmile už nikdo nemá v ruce karty. Všichni si sečtou počet svých hvězd a hráč, který jich má nejvíc, se stává vítězem hry.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Zaklínač: Dobrodružná hra
Zaklínač: Dobrodružná hra
Akt. cena: 920 Kč
Končí za: 21 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas