Autor: Terkamh | 21.11.2017 | 0

Nasedni do stroje času a vydej se do minulosti! V jednu chvíli se ocitneš ve středověku, jindy přistaneš ve starověkém Římě nebo budeš pátrat v džungli po tajemném zlatu Inků. Objevíš pověstmi opředené poklady a zaniklé kultury, potáhneš s rytíři do bitvy a setkáš se s mocnými králi. A všude se skrývají nějaké záhady.

Karetní hra Zlaté historky jsou další obdobou známých Černých historek, avšak namísto záhadných vražd a úmrtí budete řešit 50 vznešených pohádek o ztracených pokladech. Hra je určena pro 2 a více hráčů od 8 let a můžete ji hrát na oslavách, ve škole, na výletě, u táboráku... no prostě všude. 

Průběh hry:

Jeden z hráčů dostane úlohu vypravěče (Pána pokladů). Vezme si horní kartu, přečte si pro sebe celý příběh, ale ostatním hráčům (hadačům) přečte jen část na přední straně a může jim i ukázat ilustraci jako menší nápovědu. Hadači pak musejí dopátrat, co se vlastně stalo, pomocí otázek, na které může vypravěč odpovědět pouze ano nebo ne. Hra končí ve chvíli, kdy hráči vyřeší pointu příběhu.

Mezi kartami je také 15 speciálně označených obzvláště zapeklitých hádanek, u kterých se pravděpodobně pořádně zapotíte. Mnohé z hádanek také vycházejí ze skutečných událostí, což činí herní zážitek ještě o něco záživnějším.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Karak/Carcassonne - mřížky 4x4
Karak/Carcassonne - mřížky 4x4
Akt. cena: 220 Kč
Končí za: 11 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas