Autor: bibus | 18.4.2017 | 0

Tady je něco hebrejsky: ha-ma-fo-ra... hama-fo-ráš.
Hamaforáš nic není. Takhle kdyby tam bylo šémhamforáš, to by bylo.
Vždyť je to tu!

Císařův pekař – Pekařův císař

Alchymisté: Královský golem je velké rozšíření pro dedukční hru Alchymisté. Obsahuje čtyři nezávisle hratelné herní moduly o různé obtížnosti, které lze i libovolně kombinovat dohromady:

  • Máme napilno tvoří osmnáct destiček unikátních pořadovníků s různými typy odměn - každé kolo se hraje s jinou destičkou. Hráči tedy nehrají stále dokola s pořadovníkem vytištěným na herním plánu. Tento modul je vhodný i pro úplné alchymistické nováčky.
  • Stipendium představuje dvacet karet různých počátečních zdrojů. Každý alchymista na začátku hry skrytě dostane čtyři karty a vybere si dvě z nich. Kromě zlaťáků, přísad a karet přízně nabízejí stipendia například body reputace navíc či naopak ztrátu reputace, ale počáteční artefakt zdarma k tomu. S kartami stipendií je spojen nový artefakt Replikátor, díky kterému získá jeho vlastník odměny z obou karet stipendií dvakrát. Výběr počátečních stipendií je úzce spjat s výběrem vhodné herní strategie. S tímto modulem nebudou mít začátečníci problémy, ale více ho ocení zkušenější alchymisté.
  • Královská encyklopedie je nové vědecké médium, kde na rozdíl od standardního plánu teorií alchymisté nepublikují své představy o složení přísad, nýbrž k jednotlivým barevným aspektům přiřazují ty přísady, které daný aspekt obsahují. Královská encyklopedie se obzvláště hodí v případě, kdy provedete dvě různá testování přísad a dostanete tentýž lektvar. Potíže ovšem může působit vyvracení teorií publikovaných v Královské encyklopedii, a proto je vhodná spíše pro pokročilejší hráče. 
  • Projekt „Golem“ je zdaleka nejsložitějším modulem celého rozšíření a znamená výzvu i pro ostřílené alchymisty. Z pověření samotného krále mají hráči za úkol oživit golema. Alchymisté na něm skrytě zkouší jednotlivé přísady a mají za úkol vyzkoumat, na jakou velikost a barvu aspektu (nikoli znaménko) reagují golemova hruď a golemovy uši. To také znamená, že dříve nebo později hráči nutně potřebují zjistit přesné složení jednotlivých přísad, takže nesmí opomíjet ani základní výzkum. Král je výzkumu golema nakloněn, a tak lze díky testování na golemovi získat žetony privilegia, které umožňují využít některé speciální akce. Alternativně lze získat žetony privilegia dolíznutím karet přízně Dvořan nebo koupí artefaktu Královská pečeť. Za svou dobrotivost ale král pravidelně vyžaduje od všech alchymistů hlášení o pokroku s golemem, a tak je třeba vhodně sladit jak výzkum přísad, tak testování golema. Jakmile je alchymista přesvědčen, že ví, na které aspekty golem reaguje, může se pokusit ho oživit. Pozdní hlášení, špatné hlášení a neúspěšný pokus o oživení jsou tvrdě trestány ztrátou bodů. Naopak za správné hlášení a oživení golema čeká hráče nemalá bodová bonifikace.

Součástí rozšíření je také Palácová knihovna. V knihovně mohou alchymisté zjistit informaci, jestli vybraná přísada obsahuje sudý, nebo lichý počet záporných/kladných aspektů. Při každé návštěvě knihovny alchymista navíc obdrží žeton knihy a ty je na závěr možné obodovat pomocí nového artefaktu Mahagonová knihovna. Do knihovny se lze dostat pomocí stipendia, zastoupnutím pole na pořadovníku kola či zaplacením žetonu privilegia a provedením speciální akce při hře s golemem.

Rozšíření nevyžaduje další mobilní aplikaci, stačí pouze aktualizovat tu, která se používá pro základní Alchymisty. Při spuštění si pak vyberete, jestli chcete hrát pouze základní hru, nebo i s rozšířením.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Krycí jména
Krycí jména
Akt. cena: 277 Kč
Končí za: 7 dnů

Offcanvas