Autor: enzo | 12.3.2017 | 0

Drahý Herolde, s velkou lítostí ti musím oznámit, že almanach, o kterém jsem ti psal, zmizel v hlubinách, když Kaiser Drake ztroskotal. Obávám se, že bez něj nebudeme nikdy znát místo ztraceného města R’lyeh. Budiž však útěchou, že vůdce expedice ztroskotání přežil. Poté, co se zotavil, ukázal mi podivný amulet. Za normálních okolností bych se o takové cetce ani nezmiňoval, ale něco mě na něm znepokojuje. Musíme se co nejdříve setkat osobně.

- Dr. Mason Phillips

V Omens of the Deep, čtvrtém rozšíření hororové hry Elder Sign (Temné Znamení), se hráči v rolích vyšetřovatelů snaží odkrýt tajemství záhadného amuletu, a odvrátit hrozbu, která číhá ve ztraceném městě R’lyeh.

Hra obsahuje 60 nových karet dobrodružství, která jsou rozděleny do dvou balíčků. Každý balíček obsahuje také dvě speciální karty dobrodružství, známé již z rozšíření Omens of Ice. První balíček představuje přípravnou fázi, během které hráči především shromažďují užitečné předměty, snaží se uchránit loď před potopením a načasovat správně přechod do druhé fáze. Ten je možné provést dvěma způsoby - tím horším je potopení vaší lodi Legiemi Pána hlubin. Druhým způsobem je, že se vám naopak podaří náporu Legií (dočasně) odolat. Po vstupu do druhé fáze výprava čelí větším nebezpečím, ale také má příležitost získat Temná Znamení a odvrátit hrozbu probouzející se v hlubinách.

Karty dobrodružství jsou podobně jako v předešlých rozšíření Gates of Arkham a Omen of Ice oboustranné a do hry vstupují přední stranou otočenou dolů. Mají tři obtížnosti a zadní strana karet spouští různé efekty, pokud se na danou lokaci hráč vypraví.

Nové komponenty:

  • Vstupní karta: Vstupní karta je oboustranná. První strana představuje loď The Ultima Thule, druhá její vrak.
  • Oboustranná Karta scénáře: Na první straně je stupnice Temných vod, která reprezentuje aktivity Pána hlubin v Tichém oceánu. Různými efekty se na stupnici posouvá žeton Znamení vpřed nebo vzad. Pohyb vzad přivolává útok Legií Pána hlubin, které se snaží potopit vaši loď. Pohyb vpřed posouvá výpravu do druhé fáze. Po vstupu do druhé fáze se karta otočí. Na druhé straně karty je Amulet z města R’lyeh. Ten dokáže zamknout jednu kostku od každé barvy (zelenou, červenou a žlutou). Tomu lze předejít tak, že se výpravě podaří v první fázi shromáždit tři chybějící drahokamy.
  • Legie Pána hlubin: Jedná se o zvláštní monstra, která jsou oddělena od běžných monster a mají schopnost se po porážce okamžitě znovu objevit, pokud není zaplacena uvedená cena.
  • Mise: Jedná se o zvláštní monstra, která se zamíchají společně s běžnými monstry. Benefit z jejich porážky lze však získat až po zaplacení uvedeného počtu trofejí.
  • Nové karty Mýtů: Hra obsahuje zcela nové karty Mýtů, jeden balíček pro každou fázi.
  • Karty dovedností: Karty dovedností obsahovalo již rozšíření Gates of Arkham. V tomto rozšíření jich najdete dvanáct.
  • Dalšími novými komponentami Omens of the Deep jsou 3 obyčejné předměty, 3 unikátní předměty, 3 spojenci a 3 kouzla. Za soupeře si hráči mohou vybrat ze 3 nových Prastarých, z nichž každý nabízí rozdílnou výzvu. Ve hře můžete použít 8 nových vyšetřovatelů.


Průběh hry zůstává stejný jako v základní hře. Hráč zvolí lokaci a pomocí kostek, předmětů, spojenců či kouzel se snaží splnit dobrodružství. Pokud se mu to podaří, získává trofeje, které je možno utratit i ve prospěch jiného hráče.


Konec hry:

Vyšetřovatelé vyhrají, pokud se jim, stejně jako v základní hře, podaří nashromáždit dostatečný počet Temných Znamení nebo porazit Prastarého v rozhodující bitvě.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Great Wall Playmat
Great Wall Playmat
Akt. cena: 990 Kč
Končí za: 10 dnů

Offcanvas