Autor: sydo | 17.3.2009 | 0

Před dávnými věky, na úsvitu zapomenuté éry, se v samém nitru galaxie vyvinula rasa, která později přešla ve známost pod jménem Předkové. Byli prvními inteligentními bytostmi ve vesmíru a byli sami. Jejich technologie byla zázračná a umožňovala jim zkoumat vesmír ve snaze najít další rozumné bytosti. Jejich snaha však byla marná.

Jak pociťovali tíhu jejich samoty, vyslali Předkové sondy k tisícům neobyvatelných planet. Každá sonda obsahovala sémě života a naději ve vývoj. Nikdo neví, co se s Předky stalo pak. Možná padli za oběť neznámé hrozbě, možná se pouze vyvinuli za hranice tohoto vesmíru. Každopádně v době, kdy se děti jejich sond učili cestovat vesmírem, Předkové byli pryč. Za sebou však zanechali mocný odkaz - na okraji každého solárního systému zanechali balík technologií a hyperprostorovou bránu. Skrz tento dar se mohly jejich děti nalézt a komunikovat. A také tak učinili. Přestože mladší rasy nebyly schopny plně porozumět technologii Předků, byly schopny ji ovládat. Bez pevné ruky Předků se však rasy začaly hádat a propukly první války. A započal nový věk - Kosmický Věk...

Každý z hráčů ve hře Cosmic Encounter představuje právě jednu z ras, které Předkové ve vesmíru zanechali. Začíná se svými pěti planetami a dvaceti kosmickými loďmi. Účelem hry je osídlení pěti cizích planet. V každém kole hra pomocí karet určí, na koho musí hráč, který je právě na tahu zaútočit. Boj je vyřešen pomocí bojových karet a síly lodí, které hráč (a jeho spojenci) v boji mají. K dosažení cíle hráčům pomáhají artefakty, technologie a také speciální schopnosti jednotlivých ras, které nějakým způsobem modifikují hru.

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Dawn of the Zeds (Second edition)
Dawn of the Zeds (Second edition)
Akt. cena: 1999 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas