Autor: Kamzik | 11.8.2016 | 0

Země - modrá planeta a domov nás všech. Chcete se o ní dozvědět spoustu zajímavých informací? V této hře máte skvělou příležitost! Víte, jak vysoká je Cheopsova pyramida? Kdy byl otevřen most Golden Gate? Kolik místností je v Zakázaném městě? Kde najdete Obrův chodník?

Hra Země navazuje na dříve vydanou hru Fauna a provede vás po řadě nejzajímavějších míst naší planety. Navštívíte nejvyšší hory, nejhlubší moře, největší zlatý důl nebo nejmohutnější vodopády. Šanci stát se nejúspěšnějším objevitelem máte i tehdy, neznáte-li všechny přesné odpovědi. K vítězství vám může pomoci dobrý odhad a také trocha štěstí.

Hraje se za pomoci velkého herního plánu zobrazujícího mapu světa a tři časové a měrné osy („rok“, „délka/výška“, „počet“), a karet s otázkami. Začínající hráč odhalí kartu s otázkou. Nechává ji ve speciálním stojánku, který ukazuje pouze vrchní část karty s otázkou. Ve spodní části jsou pak správné odpovědi. Jeden po druhém pak hráči umísťují své kostičky. Umístit je mohou jednak na mapu a jednak na časové a měrné osy. V daném kole musí umístit alespoň jednu kostičku, klidně však mohou zariskovat a postupně umístit vše, co mají. Ctít musí pouze pravidlo, že na daném poli smí ležet pouze jedna kostička.

Body se počítají jednak za správnou odpověď (7 bodů) a za umístění hned vedle správné odpovědi (3 body). Takto umístěné kostičky si hráči mohou vzít zpět do zásoby. Pokud však hráči riskují příliš a kostičky umístí chybně, dočasně o ně přicházejí. Po jedné kostičce zpět dostanou až na začátku dalšího kola.

Karty s otázkami jsou ve hře zařazeny do čtyř okruhů obtížnosti. Můžete si tak vybrat, na co se se svými vědomostmi cítíte.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

DIVUKRAJ FUNKARTY-AJ
DIVUKRAJ FUNKARTY-AJ
Akt. cena: 490 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas