Autor: Dejf | 9.8.2016 | 0

Stáli proti sobě a měřili se pohledy. Prsty neklidně přejížděli po perletí vykládaných rukojetích svých zbraní. Tichou ulicí vítr hnal smotek sena. Za nimi stály další postavy, pomocníci a členové gangu. V tomhle městě není místo pro všechny z nich. Poteče krev.

Bang! Duel je karetní hra pro dva. Odehrává se na Divokém západě. Jeden z hráčů se zhostí role gangu banditů, zatímco druhý hraje za šerifa a jeho pomocníka. A taková situace nemůže skončit jinak, než... pořádnou přestřelkou!

Každá strana má k dispozici dvanáct postav – hry se ovšem zúčastní náhodně vylosovaná čtveřice – a cílem hry je tuto čtveřici soupeři vyřadit. Každá postava má nějakou unikátní schopnost, jejíž efektivní využití může být klíčem k úspěchu, mezi sebou se postavy též liší počtem životů, reprezentovaných žetony nábojnic.

Najednou ovšem hráč využívá vždy maximálně dvě postavy. Jedna z nich je „aktivní postava“ a druhá je „záložní postava“. Která je která, určí hráč pomocí speciálního žetonu. Toto rozdělení je klíčovým mechanismem hry, protože na každou z postav lze hrát jiný typ karet.

Hráči se střídají v jednotlivých tazích. Tah hráče se skládá ze tří fází – dobírání, hraní karet a odhození karet. V první fázi si aktivní hráč dobírá z balíčku vždy 2 karty – zpočátku má každá ze stran k dispozici vlastní unikátní balíček, ale v průběhu hry se odhozené karty míchají dohromady, a lze tak získat přístup i ke kartám soupeře.

Následuje fáze hraní karet. Ve hře jsou tři základní druhy karet. Karty BANG! s červeným okrajem, akční karty s hnědým okrajem a karty vybavení s modrým okrajem. Kartu BANG! lze normálně zahrát za kolo jenom jednou a to vždy na soupeřovu aktivní postavu. Akční karty jsou jednorázové – jejich efekt se vyhodnocuje okamžitě a lze je hrát na vlastní aktivní postavu, vlastní záložní postavu nebo soupeřovu aktivní postavu. Modré karty vybavení lze hrát pouze na vlastní záložní postavu nebo soupeřovu postavu aktivní – poskytují dlouhodobou výhodu nebo nevýhodu. Jak vidno, zahrát kartu na záložní postavu protivníka za běžných okolností nelze.

Kdykoli ve fázi hraní karet, ale vždy pouze 1 za kolo, smí hráč změnit pořadí postav – přesunout žeton aktivní postavy k doposud záložní postavě. Na konci svého tahu musí mít hráč na ruce maximálně tolik karet, kolik má jeho aktuální aktivní postava životů – všechny karty nad tento počet musí odhodit.

Mnoho z efektů karet protivníkovu postavu zraňuje. Při každém obdrženém zranění musí hráč odhodit 1 žeton nábojnice. Pokud mu žetony nábojnic u konkrétní postavy dojdou, postava umírá a hráč si musí dobrat novou. Pokud padla již čtvrtá hráčova postava, daný hráč prohrává hru.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Dungeon Saga Origins Kickstarter Legendary Pledge
Dungeon Saga Origins Kickstarter Legendary Pledge
Akt. cena: 2490 Kč
Končí za: 11 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas