Autor: Dejf | 22.7.2016 | 0

Má zebra kopyta? A ocas? Žije leguán v Evropě? Umí létat? A umí létat prase? 

Umí prase létat? je kombinací hry vědomostní a postřehové, určené dětem už od pěti let věku. Je to svižná a rychlá hra, velkou výhodou je absence jakýchkoli textů na herních komponentách, takže ji mohou hrát i děti, které ještě neumí číst. Velká hra je pak rozšířenou verzí starší, klasické hry Umí prase létat?.

Jak hra funguje? Krabice obsahuje větší kartónové kartičky, reprezentující znaky zvířat - například, že má zvíře ocas, ploutve, že žije v lese, vodě nebo na poušti nebo jestli má rohy. Tyto kartičky se rozestaví na stůl. Dále hra obsahuje menší kartičky konkrétních zvířat - ať už místních, jako je medvěd či zajíc, tak exotických nebo i vyhynulých.

Jedno kolo hry vypadá tak, že se otočí jedna z kartiček zvířat a všichni hráči najednou hádají, jaké znaky dané zvíře charakterizují - a to tak, že na příslušné kartičky znaků pokládají žetony ve svojí barvě. Háček je v tom, že na každé kartičce smí být právě jeden žeton - hráči tedy musí jednat rychle, ale ne nerozvážně.

Následně za každý jeden správně přiřazený znak hráči posunou svojí figurkou na bodovací stupnici vpřed a za znak špatně přiřazený se naopak o pole vrátí. Obyčejně se hraje určitý počet kol - kdo má po jejich odehrání nejvíce bodů, vyhrává hru.

Co se rozdílů oproti původní, menší variantě hry týče - větší krabice obsahuje v první řadě bodovací stupnici a figurky okřídlených prasátek. Mírně se liší formát komponent (kartičky jsou větší) a jejich počet - ve velké krabici je podstatně více jak kartiček zvířat, tak kartiček znaků.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Brainbox Rozprávky + Príroda
Brainbox Rozprávky + Príroda
Akt. cena: 12 €
Končí za: 5 dnů

Offcanvas