Autor: shadowant | 14.6.2016 | 0

Logika, nad kterou se vám zavaří mozek! Proč je všechno tak jasné poté, co se dozvíte správnou odpověď? Hádanky z této hry vám opravdu nedají spát. Budete lepší než vaši protivníci a vyhrajete v souboji mozků?

Cílem hry Mozkovna - Logické hádanky je získat 5 karet správným odpovídáním na otázky na kartách.

Průběh hry:

  1. Zamíchejte karty, položte je na stůl otázkou nahoru; každý hráč si připraví papír a tužku.
  2. Hráč 1 si vezme horní kartu a přečte otázku A na kartě hráči po své levici (hráči 2). Hráč 2 může cca půl minuty hledat či počítat řešení. Pokud hráč 2 správně odpoví, je karta jeho. Odpoví-li špatně, hráč 1 nahlas přečte správnou odpověď a položí kartu na odhazovací balíček.
  3. Hráč 2 vezme další kartu z balíčku a přečte otázku A hráči po levici stejně jako v předchozím bodě.
  4. Jakmile dokončíte kolo, čtěte nyní celé další kolo pro změnu otázky B a postupujte stejně jako v předchozích bodech.
  5. Jakmile někdo získá 5 karet, oznámí to ostatním. Poté se dohraje kolo tak, aby každý z hráčů odpovídal na stejný počet otázek.
  6. Pokud pouze jediný hráč nasbíral 5 karet, vyhrává. Má-li více hráčů 5 karet, pokračují tito hráči ve hře, dokud jeden z nich nevyhraje. Chcete-li, můžete jim také přečíst otázku najednou, a kdo odpoví dříve, vyhraje.


Těžké hádanky:

Některé hádanky A jsou označené hvězdičkou. Pokud ji hráč neuhádne, dejte mu ještě druhou možnost v podobě otázky B. Pokud hráč otázku B uhádne, kartu vyhrává.

Herní mód „Všichni hrají zároveň“:

Tuto hru lze hrát i tak, že všichni hádají zároveň. Přečtěte nahlas otázku, a kdo odpoví dříve, vyhrává kartu. Opět vyhrává ten, kdo získá jako první 5 karet. Pokud hrozí, že se budete překřikovat, připravte si každý papír a tužku, v klidu napište odpověď a poté si přečtěte správnou. V tomto případě si počítejte bod za každou správnou odpověď. Vyhrává ten, kdo získá jako první 5 bodů.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Viticulture ENG + všetky rozšírenia
Viticulture ENG + všetky rozšírenia
Akt. cena: 2500 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas