Autor: Wolfsen | 5.6.2016 | 0

- Milá myšata! Za devatero horami a devatero řekami se rozkládá slavná Ementálie. Myši tam žijí v blahobytu, pečené sýry jim doslova létají do úst a nemusí se bát ničehož!
- A proč se tam nevypravíme, dědečku?
- Neboť výprava do těch krajin je plná nebezpečenství! Cestu stráží strašlivá kočka Vilemína! Mnoho z těch odvážných myší, které se vypravily Království sýra hledat, lapila a snědla!
- Až budu velký, tak se do té Melentálie taky vypravím. A té kočičandě uteču!

Mlsné myšky je dětská hra, v níž hráči představují myši, které se snaží dostat do bájemi opředeného Království sýra. Cesta je však nebezpečná a některé myši padnou za oběť kočce Vilemíně nebo svou pouť vzdají a spokojí se i s málem, jen když uniknou strašlivému osudu v kočičím žaludku.


Příprava hry:

Každý hráč si vezme 4 myšky jedné barvy a položí je do doupěte na hracím plánu. Kočku Vilemínu postavte na pole s kočkou a číslem, které se rovná počtu hráčů. Do domečků po cestě do Ementálie dejte podle vzdálenosti od doupěte od nejbližšího po čtyřech porcích sýra velikosti 1, 2, 3, resp. 4 kousky. Do Ementálie pak celé bochníky (6 kousků).


Průběh hry:

Když přijde hráč na tah, hodí kostkou a posune s libovolnou svou myší o tolik polí, kolik ok padlo na kostce. Padne-li ovšem jednička (s obrázkem kočky), musí navíc pohnout s Vilemínou, a to o jedno pole, pokud Vilemína krouží své první kolo po plánu, nebo o 2, krouží-li už podruhé.

Myšky, které Vilemína dostihne, nebo dokonce předběhne, nemilosrdně sežere. Navíc, pokud dosáhne nebo překročí pole východu z myšího doupěte, sežere i všechny myšky, které z doupěte ještě nevyrazily.

Myšky se po cestě mohou schovat v domečcích. Pokud tak učiní, jsou v bezpečí, ale již neseberou dost odvahy na pokračování ve výpravě. První 4 myšky v daném domečku nebo v Ementálii si vezmou příslušný počet kousků sýra.


Konec hry:

Hra končí, když jsou všechny myšky v domečcích, v Ementálii nebo snězeny. Hráči si poté sečtou počet kousků sýra, které získali. Ten, kdo jich získal nejvíce, vítězí!

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Immortals
Immortals
Akt. cena: 299 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas