Autor: enzo | 6.4.2016 | 0

Drazí přátelé,
píšu vám za znepokojivých okolností. Nedávno jsme objevili podivnou sošku, kterou naši průvodci identifikovali jako ztvárnění místní boha - Ithaqua. Jsou z objevu vyděšení. Od nálezu jsme čelili podivné bouři a ještě podivnějším stvořením, která nás sledují, kamkoli se pohneme. Obávám se, že tento dopis bude náš poslední; i nyní slyším vytí něčeho horšího, než jsou vlci. Pokud vás tento dopis zastihne, prosím, mějte se na pozoru a pošlete urychleně pomoc.

Dr. Ashley Lott

Kdesi v srdci Aljašky odkryla archeologická výprava prastaré zlo - v Omens of Ice, třetím rozšíření hororové hry Elder Sign (Temné Znamení), se hráči v rolích vyšetřovatelů vydávají na záchranou expedici. Musejí co nejrychleji shromáždit zásoby a splnit svůj úkol dříve, než bude svět pokryt sněhem a ledem. 

Hra obsahuje 60 nových karet dobrodružství, která jsou rozděleny do dvou balíčků. První balíček představuje přípravnou, méně nebezpečnou fázi, během které hráči především shromažďují zásoby a užitečné předměty. Ve druhé fázi už půjde do tuhého. Právě v této fázi se budou vyšetřovatelé snažit získat Temná Znamení a porazit pradávné zlo zamořující Aljašku.

Pro přechod do druhé fáze je potřeba splnit dvě speciální dobrodružství, která jsou součástí prvního balíčku karet dobrodružství.

Karty dobrodružství jsou podobně jako v předešlém rozšíření Gates of Arkham oboustranné a do hry vstupují přední stranou otočenou dolů. Mají tři obtížnosti a zadní strana karet spouští různé efekty, pokud se na danou lokaci hráč vypraví.

Dalšími novými komponentami Omens of Ice jsou zcela nové karty mýtů (Mythos Cards), karta základního kempu, karta pro záznam zásob a uplynulých dní, žetony zásob, 28 žetonů bouře a žeton počítání uplynulých dní.

Za soupeře si hráči mohou vybrat ze tří nových Prastarých, z nichž každý nabízí rozdílnou výzvu. Ve hře můžete použít 8 nových vyšetřovatelů a po pěti kusech běžných předmětů, unikátních předmětů, kouzel a spojenců. Po boku Prastarých bude bojovat 12 nových monster.


Průběh hry:

je podobný jako v základní hře. Hráč zvolí lokaci a pomocí kostek, předmětů, spojenců či kouzel se snaží splnit dobrodružství. Pokud se mu to podaří, získává trofeje, které je možno nově utratit i ve prospěch jiného hráče.

Další novinkou je, že hráči se mohou na výpravu vydat v letním či zimním období. To je představováno jednou či druhou stranou záznamové karty. V zimě čelí hráči horšímu počasí a jsou vystaveni větší časové tísni. Pokud neuspějí do konce sedmého dne, jejich osud je zpečetěn.

Pár dní navíc lze naštěstí získat splněním dvou speciálních dobrodružství z balíčku druhé fáze.


Konec hry:

Vyšetřovatelé vyhrají, pokud se jim, stejně jako v základní hře, podaří nashromáždit dostatečný počet Temných Znamení nebo porazit Prastarého v rozhodující bitvě.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Marvel United CZ
Marvel United CZ
Akt. cena: 691 Kč
Končí za: 4 hodiny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas