Autor: Dejf | 6.10.2015 | 0

Vrby se unaveně sklání nad líně plynoucí řekou. Stejně tak líně se v proudu převalují ryby, čekaje na to, jaká krmě dnes bude padat z nebes. Brzy se začne ozývat důvěrně známé šplouchání háčků, ověšených šťavnatými červy. Nedočkavé ryby se po nich vrhají, zkušenější šupinatci však dobře vědí, že lepší může být si počkat. Tu pojednou hladinu rozčeří obzvláštně tučný houf červů. Starý Jim, velezkušený vládce místních vod, slastně zamlaská a houfec spolkne. Záhy vyletí k nebesům a víckrát ho ve vodě nikdo neuvidí. Ostatní ryby jej politují, ale pochopí - pro takový žvanec zkrátka stojí za to riskovat.

Fish fish je rodinná párty hra spojená se spoustou blufování. Cílem hráčů je ulovit co nejvíce ryb protivníků v roli rybáře a uchránit vlastní ryby před návnadami protihráčů. V roli rybáře se hráči střídají.

V roli rybáře hráč obdrží dvě sady karet „návnady“ a dvě sady karet „rybaření“. Karty „návnady“ určují počet bodů, které hráči v roli ryb získají, pokud se jim povede návnadu ukořistit. Karty „rybaření“ obsahují dvě karty „chytil“ a tři „nechytil“. Hráč v roli rybáře ukryje jednu kartu „rybaření“ pod kartu „návnady“. Následně mohou hráči v roli ryb (což jsou všichni, kdož nejsou v daném kole rybářem) vsadit 0 až 4 ryby na danou kartu. Poté se karta „rybaření“ odkryje. Pokud se pod „návnadou“ skrývá karta „nechytil“, získá každý hráč tolikrát bodovou hodnotu karty „návnady“, kolik vsadil ryb. Skrývá-li se tam však karta „chytil“, získá rybář všechny vsazené karty ryb a na konci kola za každou z nich čtyři body. Hráči ryb ovšem nemohou vyčkávat - zbudou-li hráči rybáře pouze karty „chytil“, aniž by byly předtím vsazeny všechny ryby, všechny tyto ryby získává. Následně se rybářem stává další hráč.

Hra trvá, dokud každý hráč neplnil dvakrát roli rybáře. Hlavním principem hry je blufování - je položení nízké návnady bluf? Dvojitý bluf? Vyplatí se vsadit na vysokou návnadu? O co sakra tomu rybáři jde? 

Fish fish je hratelná až v osmi lidech, a jako u dalších párty her lze říci, že s počtem hráčů zábava úměrně stoupá. Jedna rybářská seance zabere zhruba třicet minut.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Pán prstenů - karetní hra (revidované vydání) NOVÁ
Pán prstenů - karetní hra (revidované vydání) NOVÁ
Akt. cena: 1300 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas