Autor: vurst22 | 29.8.2008 | 0

Dust je strategická hra o dobývání a kontrole území. O zabírání energetických zdrojů a měst, vývoji infrastruktury, budování a ovládání obrovské hi-tech armády, která může zaručit globální nadvládu.

Nejspíše poznáte že se jedná o mapu Země, ale co již není vidět jsou hranice jednotlivých národů. Ve světě Dust, nikdy nekončící válka a nové technologie změnily politickou tvář naší planety.

Na začátku každého tahu si hráč vybere kartu. Tato karta reprezentuje jeho strategii pro nadcházející kolo a do značné míry diktuje akce které hráč může provést.

Při výrobní fázi hráč utrácí body produkce, za které nakupuje další továrny a jednotky. Každý typ jednotek má své unikátní statistiky a účinky, tudíž hráč musí pečlivě zvážit složení svých armád.

Při boji hráči střídavě hází kostkou a ničí protivníkovi jednotky, dokud není jedna strana poražena, nebo se nevyhlásí příměří.

Na konci každého kola si hráči sečtou body za energetické zdroje, hlavní města a většinovou kontrolu území. Hráč který kontroluje největší část kontinentů získá body stejně jako hráč který kontroluje největší plochu moří a který má nejvíce výrobních závodů. Hráč, který nahromadí stanovené množství bodů a zároveň kontroluje hlavní město, vyhrává.

Pouze pokud hráč nahromadí nejméně polovinu bodů potřebných k vítězství, může zaútočit na nepřátelské hlavní město. Jakmile se válka vystupňuje, je všem hráčům umožněno volně zaútočit na hlavní města.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

ANNO 1800 ve folii
ANNO 1800 ve folii
Akt. cena: 850 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas