Autor: tenista | 17.1.2013 | 0

Samurai je hra o získávání artefaktů (rýže, Buddha a královské čepice) z japonských ostrovů Honšú, Kjúšú, Šikoku a Hokkaido pomocí silových žetonů. Je součástí Kniziovy trilogie Euphrat & TigrisThrough the Desert a Samurai. Jde o abstraktní převahovku. Hráči představují japonské místodržitele a pomocí silových žetonů se snaží získávat jednotlivé artefakty, představující cestu k vítězství.

Každý hráč má 20 hexagonálních žetonů 3 typů:

  • žetony, které mají vliv pouze na jeden artefakt, ovšem ve srovnání s ostatními typy jsou výrazně silnější
  • žetony, které mají vliv na všechny sousedící artefakty, ovšem jsou slabší než ty předchozí
  • 2 speciální žetony, které hráči umožňují přehodit dva libovolné artefakty na mapě a tím soupeřům překazit jejich plány


Průběh hry:

Hráči střídavě pokládají své žetony - vždy mají za zástěnou 5 odkrytých a jeden si vyberou (případně i více). Ten položí a následně si dotáhnou ze svých zbývajících žetonů tak, aby svůj tah ukončili znovu s 5 žetony za zástěnou. Položené žetony vždy sousedí alespoň s jedním artefaktem a tedy mají vliv minimálně na jeden artefakt. Následně je na tahu další hráč.

Artefakt získává hráč, který v momentě jeho úplného obklíčení (položením žetonů ze všech stran) má na daný artefakt největší vliv.


Konec hry:

Hra končí v okamžiku vyhodnocení 4. remízy, nebo pokud byl vyhodnocen poslední artefakt na mapě. Vítězem se stává hráč, kterému se podařilo získat největší převahu (tj. nejvíce artefaktů jednoho typu).

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Shadowrun: Crossfire Prime Runner + rozšíření
Shadowrun: Crossfire Prime Runner + rozšíření
Akt. cena: 1390 Kč
Končí za: 7 dnů

Offcanvas