Autor: Ondřej Podavka | 30.1.2024 | 0

Rozšíření Relikvie budoucnosti obsahuje 24 nových verbovacích karet, které se při přípravě hry zamíchají do verbovacího balíčku, a 8 karet relikvií ‒ po dvou pro každou frakci ve hře. Každý hráč si před začátkem hry připraví dvojici relikvií dostupných pro jeho frakci, a jakmile dosáhne úrovně mistrovství 10, zdarma si jednu z nich umístí na odkládací balíček podobně jako naverbované karty.

Rozšíření do hry přináší několik herních režimů:

  • Dva proti dvěma: při hře ve čtyřech se hráči rozdělí do dvou týmů sedících naproti sobě; hráči mohou ničit všechny nepřátelské Šampióny, avšak dokud jsou ve hře oba soupeři, může napadat pouze na toho, který sedí naproti.
  • Řežba ve třech: hra probíhá obvyklým způsobem, avšak při napadání protivníka využijí použitou sílu proti oběma soupeřům současně.
  • Sólová hra proti úhlavnímu nepříteli: Při přípravě mohou hráči zařadit do svého základního balíčku ještě určitou jedenáctou kartu. Během hry potom hraje střídavě za sebe a za úhlavního nepřítele; v jeho tahu nejprve odhalí vrchní kartu verbovacího balíčku, a pokud se frakce této karty shoduje s frakcí postavy nepřítele, zvýší své mistrovství o 3. Poté je zahrána odhalená vrchní karta a následně všechny karty z verbovací nabídky, jejichž frakce se shoduje s touto kartou. Pro některé efekty karet a zdroje platí upravená pravidla. Úhlavní nepřítel zvítězí, pokud dosáhne úrovně mistrovství 30, jestliže hráč přijde o veškeré zdraví, nebo když nezbývá dost karet pro doplnění verbovací nabídky.
  • Dražba výběru postavy: první hráč a frakce nejsou voleny náhodně, nýbrž hráči draží tuto možnost svými životy. Vítězný hráč se stává začínajícím hráčem a vybere si desku postavy. Další hráči poté provádějí dražbu o další pořadí a výběr ze zbylých postav. Nakonec si hráči s výjimkou posledního odečtou vsazené životy.
  • Výběr relikvií: na začátku hry se vyloží nabídka relikvií a hráči si z nich postupně vyberou nejprve jednu a poté druhou relikvii.
  • Náhodné relikvie: každý hráč na začátku hry obdrží dvě náhodné relikvie; i v tomto a předchozím režimu si hráči během hry mohou naverbovat pouze jednu z relikvií.

V českém vydání vyšly Relikvie budoucnosti v jedné krabici společně se základní hrou.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

PánoPrstenů - vse, co vyšlo + 3D insert
PánoPrstenů - vse, co vyšlo + 3D insert
Akt. cena: 7000 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas