Autor: Dawesome | 8.12.2023 | 0

Yoxii je strategická hra pro dva hráče. Jeden hráč hraje za bílé kameny, druhý za červené. Ve svém tahu musí hráč nejdříve pohnout neutrálním totemem na neobsazené pole, a poté do jeho sousedství položit svůj kámen. Hra končí v okamžiku, kdy již totemem nelze pohnout. V ten moment se obodují kameny ležící v těsném sousedství totemu a hru vyhrává hráč s více body.

Příprava hry:

Do prostředku herního plánu se umístí totem. Každý hráč si vezme své kameny v odpovídající barvě (5x kámen Y, 5x kámen O, 5x kámen II a 3x kámen X). Hru zahajuje bílý hráč.

Průběh hry:

Ve svém tahu je hráč povinen nejdříve pohnout totemem, a poté do jeho blízkosti položit svůj libovolný kámen.

Pohyb totemu musí být ukončen na herní desce na neobsazeném poli (tudíž totem nemůže zakrýt již položený kámen, ani nesmí vyskočit z herního plánu ven). Pohyb totemem může být buď (i) o jedno pole v libovolném směru, nebo (ii) o libovolný počet polí - hráč může přeskakovat kameny SVÉ barvy (např. pokud má hráč v řadě/sloupci/úhlopříčce za sebou tři kameny, může přeskočit všechny tři a ukončit pohyb na prázdném poli).

Poté musí hráč do sousedství totemu na neobsazené pole umístit svůj herní kámen libovolné hodnoty. Následuje tah druhého hráče. 

Konec hry:

Hra končí v okamžiku kdy již hráč na tahu nemůže pohnout totemem. V ten moment se obodují kameny obou hráčů ležící v těsném sousedství totemu (na okolních políčkách). Kameny mají následující bodovou hodnotu:

  • Kámen O = 1 bod
  • Kámen II = 2 body
  • Kámen Y = 3 body
  • Kámen X = 4 body

Hru vyhrává hráč s nejvíce body.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

hra civilizace
hra civilizace
Akt. cena: 185 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas