Autor: Bléža | 12.11.2022 | 0

"Ta žena existovala? Tohle dokázala? Dokážu jít v jejích stopách?"

Dobrodružné výpravy je zastřešující název pro sadu her se stejnými základními pravidly, avšak jiným tématem. V češtině dosud (2022) vyšla Oklahoma, Vinland a právě Lhasa. Ve zkratce se dá říci, že jde o gamebooky na kartách.

Průběh hry:

Hráč má k dispozici balíček oboustranných čtvercových očíslovaných karet. Začne u jedničky a podle textu s nimi nakládá. Některé jen obsahují děj, součástí dalších jsou dějová rozhodnutí - ta vás posílají na kartu určitého čísla. Jiné se promění na dílek mapy, která před hráčem roste na stole. Další se stane peněženkou, životy či jiným počítadlem. Ta následující získaným předmětem. Podle učiněných rozhodnutí se některé karty obrací, a tak se cesty uzavírají, nebo vztahy s osobami mění. Úkolem je dopracovat se ve zdraví konce příběhu.

Těch je několik: konkrétně v Lhase se hráč stává novinářem sledujícím po první světové válce cestu Alexandry David-Néelové (skutečná historická postava) do zakázaného města Lhasa, centra buddhismu. Více z děje by nebylo záhodno prozrazovat. V balení je 70 karet a letáček s informacemi o David-Néelové, přičemž návod je součástí karet.

Hra obsahuje 5 úspěšných konců a k znovuhratelnosti přispívá i jistá možnost ovlivnění další hry průběhem té minulé. Pár karet má možnost zůstat otočených do další hry.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Tainted Grail EN kickstarterová verze
Tainted Grail EN kickstarterová verze
Akt. cena: 5000 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas