Autor: Zeus | 6.11.2022 | 0

Jízdenky, prosím!: Vlak duchů je další z her ze série Jízdenky, prosím!. Vlak duchů je ale určen mladším hráčům, a proto je spíše následníkem mladší hry Jízdenky, prosím! Junior a podobně jako tento předchůdce nabízí jednodušší a rychlejší hru, než „velké hry“ této série. Hlavním rozdílem je tematické zařazení do světa duchů: nebudete tedy tratěmi spojovat tradiční evropské metropole, ale místo toho na svých jízdenkách (a herním plánu) najdete stanice jako Bažina, Hřbitov, Opuštěná škola nebo i Perníkovou chaloupku. Stejně tak jsou do duchařského stylu převlečeny i vagonky (v této hře zvané vozy) a karty.

Rozložená hra

Jak se hra hraje pro neznalé her ze série Jízdenky, prosím!

Na začátku hry rozloží hráči herní plán se sítí železničních tratí spojujících různé stanice. Dále si vezmou 20 plastových vozů své oblíbené barvy.

Zamícháte důkladně balíček 72 karet povozů a každému hráči dáte 4 z nich. Tyto karty zobrazují strašidelné povozy v různých barvách (ve stejných barvách jsou i tratě spojující stanice na herním plánu). Ze zbylých karet vytvořte balíček pro dobírání těchto karet v průběhu hry.

Dále zamícháte balíček 33 karet jízdenek a každému hráči dáte 2 z nich. Tyto karty zobrazují vždy 2 stanice a tím určují, jaké stanice na herním plánu máte propojit spojitou železniční tratí. Zbývající karty opět vytvoří balíček pro dobírání při hře.

Karty jízdenek

Průběh hry:

Samotná hra se pak hraje na tahy, ve kterých se hráči střídají, přičemž ve svém tahu může hráč provést jednu z následujících akcí:

  1. Dobrat si 2 karty povozů.
  2. Obsadit volnou trať mezi dvěmi sousedními stanicemi na herním plánu. Pro to musí hráč odhodit z ruky stejný počet karet povozů jako má daná trať dílků a navíc ve stejné barvě, jako má trať na herním plánu. A po obsazení tratě si na její políčka hráč umístí plastové vozy své barvy.
  3. Vyměnit si 2 karty jízdenek za vrchní 2 z dobíracího balíčku (může být potřeba, když už hráč ví, že se mu dané úkoly nepodaří splnit).

Když kdykoli po obsazení tratě hráč splní zadání z karty jízdenky, tuto odhalí ostatním a umístí si ji před sebe již odkrytou. A dobere si z balíčku kartu/y jízdenek tak, aby měl znovu 2 k plnění.

Konec hry:

Hra může skončit ve dvou momentech:

  • Některý z hráčů splní šestou karty jízdenky. Tím se ihned stává vítězem hry.
  • Některý z hráčů umístí na herní plán poslední ze svých dvaceti plastových vozů. Vítězem se stává v tomto případě hráč s nejvíce splněnými jízdenkami (tedy může být i více vítězů).
Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Sentinels of the Multivers Definitive Edition EN
Sentinels of the Multivers Definitive Edition EN
Akt. cena: 1200 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas