Autor: Majdina | 3.8.2022 | 0

Po obývacím pokoji pobíhá kočka a snaží se dostihnout rozmotávající se klubko vlny. Kdo z vás dokáže rozmotat klubko tak, aby kočku nalákal na její nejoblíbenější hračky?

Nezbedné klubko je minihra do kapsy ve stylu roll & write. Nejdůležitější je správně načasovat, kdy udělat kličku: musíte rozmotat klubko o tolik polí, kolik ukazuje hodnota hodu na kostce, ale změnit směr můžete pouze jednou. Čím více předmětů posbíráte, tím více vítězných bodů získáte na konci hry. Ale pozor, aby kočka při hře nenarazila do porcelánových hrnečků a abyste se nezamotali!

Příprava hry:

Každý hráč si vezme tužku a jeden hrací list (všichni hráči si vyberou stejnou stranu), na který zakreslí 6 kroužků kolem zvýrazněných teček šedým stínováním. Tyto kroužky představují cenné porcelánové hrnečky, které nedopatřením leží na zemi. Poté se zamíchají všechny hrací listy a každému hráči se rozdá jeden list. Doprostřed stolu se položí hrací kostka.

Průběh hry:

Každé kolo se hodí jedenkrát kostkou a výsledek hodu používají všichni hráči. Číslo na kostce představuje délku rozmotané příze, která se dané kolo zakreslí. V prvním kole se začíná u znázorněného klubka, v následujících kolech se pokračuje od posledního zakresleného bodu. Body se propojují přímou linkou, v daném kole lze provést nejvýše jednu pravoúhlou změnu směru a spojnice mezi body může být použita pouze jednou. Cílem je sbírat předměty (myš, ponožka, vlaštovka) a vyhýbat se porcelánovým hrnečkům (záporné body).

Jakmile některý z hráčů nasbírá první trojici předmětů (jeden od každého druhu), všem hráčům se spouští odpočet času. Na začátku každého tahu se porovná hodnota kostky s nejvyšší nezakřížkovanou hodnotou kostky na hracím listu. Pokud je hodnota kostky vyšší nebo stejná jako na hracím listu, tato hodnota se zakřížkuje. 

Konec hry:

Hra končí, jakmile skončí kolo, v němž je zakřížkováno poslední pole v řadě odpočtu, nebo pokud žádný z hráčů nemůže nebo nechce rozmotat své klubko.

Body se získávají za jednotlivé předměty, za každou propojenou trojici předmětů a pokud se propojí příze s kočičí packou. Naopak body se ztrácejí za každý hrneček, na který jste narazili. Vítězí hráč s nejvíce vítěznými body, případně při shodě hráč, který nasbíral nejvíce předmětů.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Akropolis
Akropolis
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas