Autor: Nikephoros | 20.6.2022 | 0

Kdysi člověk předal stroji svoje vědomí s nadějí, že jej tento čin osvobodí. Namísto toho jen dovolil druhým, aby jej zotročili.

 

Frank Herbert - Duna

Duna: Impérium se s rozšířením Vzestup Iksu rozrůstá o novou planetu - stejnojmenný Ix. To dává nově jednotlivým hráčům možnost nakupovat za koření žetony technologií s jednorázovými či dlouhodobými efekty, které do hry přináší štědrou dávku asymetrie. Kvůli zvýšené poptávce po koření prošla radikální změnou ta část herního plánu, která tuto službu zajišťovala. Nově se tak hra rozrůstá o pašeráckou stupnici, skrze kterou získáváte jak již zmíněné koření, tak vliv u jednotlivých frakcí či slevy na technologie. Vesmírná gilda je tak nyní jednou z klíčových frakcí. Obdobnou proměnou prošel i Landsraad, kde došlo k vyřazení několika polí přítomných v základní hře. Mezi další novinky patří:

  • Nové karty Impéria, vůdců, konfliktu a intrik.
  • Bitevní lodě, jež svojí silou převyšují standardní vojenské jednotky, lze je využít k obsazení klíčových oblastí na Arrakisu a jsou immuní vůči zničení.
  • Karty infiltrátorů, které umožňují Vašim agentům vstoupit na již obsazená pole.

Finální změnou je možnost tzv. Epické hry, kde hráči začínají partii s mírně upraveným základním balíčkem, kartou intriky navíc, větší posádkou ve vojenské pevnosti a závěr hry se spouští až při dosažení 12 vítězných bodů.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Tainted Grail EN kickstarterová verze
Tainted Grail EN kickstarterová verze
Akt. cena: 5000 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas