Autor: Caranthir | 1.6.2022 | 0

Twilight Inscription je nová epická hra typu hoď-a-zapiš pro jednoho až osm hráčů z prostředí „velké sestry“ Twilight Imperium. S omezeným fondem zdrojů, které mají hráči k dispozici, budou muset pečlivě vyvažovat navigaci, expanzi, průmysl a válečnictví, zatímco budou shromažďovat vítězné body a získávat právo na trůn na Mecatolu Rex.

Podobně jako je Twilight Imperium masivní hrou, je Twilight Inscription masivní hrou typu hoď-a-zapiš. Tam, kde u většiny her tohoto typu každý hráč zakresluje na jednu desku (označovanou jako „hráčský arch“), Twilight Inscription hráčům umožní zakreslovat až na čtyři!

Příprava hry:

Během přípravy začíná každý hráč výběrem frakce, jako jsou Arborec, Hacanské emiráty, Nomád nebo Titáni Ulovi. K dispozici je všech 24 frakcí ze hry Twilight Imperium a každá má své vlastní jedinečné schopnosti. Jakmile má hráč svou frakci, vezme si jeden z každého z výše uvedených čtyř hráčských listů: Navigace, Expanze, Průmysl Válečnictví. To je to, na co bude hráč při hraní hry psát. Tyto listy jsou opakovaně použitelné a dá se na ně psát smazatelnými fixy, které jsou součástí balení. Každý list má osm různých verzí! To znamená, že hráči mohou začít s výrazně odlišným nastavením než jejich soupeři. Je zde samozŕejmě i možnost začít na stejné startovní čáře.

Průběh hry:

Každé kolo začíná kartou události, z nichž většina jsou „strategické události“. Ty poskytují zdroje, jež hráč společně s těmi, které hodí na kostkách, může pak rozličnými způsoby využít na jednom ze svých hráčských listů. Udělá to odškrtnutím ceny v zdrojích pro to, co chce dělat, ovšem za kolo může spotřebovat zdroje jenom na jednom ze svých hráčských listů. Možností je spousta a to je základem strategie ve hře Twilight Inscription - u navigace objevování nových světů nebo závod o Mecatol Rex, u expanze pak rozvíjení planet, u průmyslu vytváření zboží za účelem zisku, nebo u válečnictví zvětšování hráčovy flotily. S tím je taky spojeno postupné získávání vítězných bodů (bez ohledu na hráčský list), ovšem je potřeba se věnovat všem, jinak mohou nastat nepředvídatelné události.

Konec hry:

Hra pokračuje až do vyhodnocení válečné události Trůn k převzetí“, na jejímž konci se sečtou vítězné body a určí vítěz hry.

Ve hře je přítomen také sólo mód, ve kterém se hraje proti umělé inteligenci (ta je přítomna také ve hře dvou hráčů). UI má svá pravidla a její cíl je jednoduchý: co nejvíc postupovat po svých počítadlech cílů. UI nezískává žádné vítězné body, ale může hráči (hráčům) uškodit ve snaze tyto vítězné body získat. Může například aktivné soupeřit s hráčem(a) ve válčení nebo koncilových událostech. Pokud hráči nedosáhnou do konce hry stanovený počet vítězných bodů, vítězí UI.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Quartino
Quartino
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas