ALBI: Včelín je v prodeji!

Autor: Tomoko | 8.2.2024 | 6

Dnešním dnem spustilo vydavatelství Albi prodej své první letošní novinky, kterou bylo možné pořídit v rámci zvýhodněného předplatného edice Albi+. Hry z této edice je možné zakoupit pouze v rámci prodejní sítě Albi. Jedná se o středně náročnou hru Včelín (Apiary) od Connie Vogelmann z produkční dílny Stonemaier Games.

Včelín je ekonomicko-strategická hra z alternativní sci-fi reality využívající mechaniku worker-placement (umisťování pracovníků), ve které se pozemské včely vyvinuly ve vyspělou, hyper inteligentní, vesmírem cestující civilizaci s názvem Mellifera, jež nahradila zmizelý lidský druh.

Privátní: 2023-11-03-07.jpg

V této hře každý hráč ovládá jednu z dvaceti unikátních frakcí, kdy každá frakce začíná hru s jedním úlem, několika surovinami a dělnicemi. Úkolem hráčů je prozkoumávat planety, shromažďovat suroviny, jako jsou vlákna, pyl, vosk, med a voda, vynalézat technologie, rozvíjet svůj úl a vytvářet řezby, aby demonstrovali silné stránky své frakce, což je měřeno ve vítězných bodech.

Hra se skládá z několika kol, ve kterých hráči provádějí různé akce, jako je pohyb, sběr, stavba, vývoj, řezba nebo hibernace. Hráči používají své dělnice, aby obsadili různá místa na herní desce nebo na svém úlu. Každé místo má určitý efekt, který hráči mohou aktivovat, pokud tam umístí svou dělnici. Efekty se zesilují podle síly dělnice, která se pohybuje od jedné do čtyř. Síla dělnice se zvyšuje, když je použita, a když dosáhne její síla maximální úrovně, musí dělnice hibernovat. Hibernace je speciální akce, která umožňuje hráči obnovit sílu svých dělnic, ale také znamená, že hráč musí ukončit své kolo.

Privátní: 2023-11-03-08.jpg

Konec hry nastává, jestliže jsou všechny hibernační buňky pro daný počet hráčů obsazeny žetony hibernace nebo pokud některý hráč umístí svůj sedmý žeton hibernace. Poté se spočítají body za různá kritéria, jako jsou zdroje, technologie, řezby, cíle a bonusy. Hráč s nejvyšším počtem bodů vyhrává. Hra obsahuje čtyři herní módy, které nabízejí různé úrovně obtížnosti a variabilitu.

Hra je určena pro 1 až 5 hráčů od 14 let s herní dobou okolo 90 minut.

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zrovna jsem hru rozbaloval, třídil a obalil karty. Produkčně to vypadá velice dobře, což jsem od SG čekal. Tak schválně, jaké to bude v sólo. Automa Factory je umí dělat, takže jsem i docela pln očekávání.

_____________________________________________
· od ledna 2024 admin sekce Novinky
· mám deskoherní IG kanál www.instagram.com/solo_boardgaming

8.2.2024 20:15:58

Vybíráme z Bazaru

Sovereign Skies
Sovereign Skies
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas