ALBI: Tipni si! od nuly do 100, Vaalbara a Chytré i Pirátské kostky skladem

Autor: Tomoko | 31.5.2023 | 0

Vydavatelství Albi v průběhu května naskladnilo a spustilo prodej několika menších her, které pro náš trh lokalizovalo.

Privátní: 2023-04-08-04.jpg

Rozsáhlou rodinu her ze série Tipni si! rozšíříl další sourozenec s názvem Tipni si! od nuly do 100 (Zero to 100) Antonina Boccary.

Jedná se o týmovou party hru, která obrací princip her ze série Tipni si! naruby. Místo toho, aby hráči tipovali číselnou odpověď na zadanou otázku, budou ze zajímavých fakt, která mají na svých kartách k dispozici, hledat taková, která jsou co nejblíže hledanému číslu, což znamená, že musí najít otázku, která co nejvíce odpovídá aktuální číselné hodnotě odpovědi.

Zajímavostí je také fakt, že her ze série Tipni si! se u nás k dnešnímu dni prodalo již více než 145 000 kusů.

Hra je určena pro 2 až 12 hráčů od 12 let s herní dobou okolo 15 minut.

 

Privátní: 2023-05-30-02.jpg

Vaalbara od Oliviera Cipièra je karetní hra, ve které se hráči snaží v roli náčelníků svých kmenů za pomocí karet, získat co nejhodnotnější kombinace karet území a dovést tak svůj kmen k vítězství.

Všichni hráči mají ve hře stejný balíček 12 karet s odlišnou číselnou hodnotou, představující členy jejich kmene. V každém tahu si hráči tajně vyberou z ruky jednu kartu, přičemž se snaží odhadnout, jakou kartu zahrají jejich soupeři, neboť to bude hrát roli při získávání bodovacích karet území, potažmo vítězných bodů. V pořadí iniciativy odhalených postav budou hráči moci aktivovat své schopnosti a převzít jedno z dostupných území, kdy každý typ území má svůj vlastní způsob, jakým je obodován. Hru vyhrává hráč, který po devíti kolech získá nejvíce vítězných bodů.

Hra je určena pro 2 až 5 hráčů od 10 let s herní dobou okolo 25 minut.

Chytré kostky je série vědomostně-postřehových her s kostkami, kde se hráči snaží co nejrychleji vybrat kartičku, která odpovídá parametrům (symbolům) hozených na kostkách, za což získávají vítězné body. Cílem je v každém kole získat kartičku, která co nejvíce odpovídá symbolům hozených na kostkách. V rámci této série vycházejí tři tematicky zaměřená balení: Chytré kostky – Zvířata, Chytré kostky – Svět a Chytré kostky – Dinosauři.

Privátní: 2023-04-08-06.PNG

Hry jsou určené pro 2 až 6 hráčů od 8 let s délkou herní partie okolo 15 minut.

Privátní: 2023-04-08-03.jpg

Pirátské kostky (Piraten Katern) je jednoduchá kostková hra s velkým podílem náhody, založená na principu odhadu rizika štěstí (push your luck). Autorem je Haim Shafir a tuto hru již v minulosti Albi na náš trh přineslo, takže se k této hře po letech znovu vrací.

Hráči se střídají v házení osmi pirátských kostek s tematickými symboly (drahokam, zlaťák, papoušek, opice, meč, lebka) a sbírají různé kombinace, za něž získávají na konci tahu vítězné body. Při špatné konstelaci symbolů na kostkách však také žádné body získat nemusí. Před každým tahem si navíc tahají z balíčku jednu kartu, která jim nějakým způsobem ovlivňuje jejich tah a hody. Vítězí hráč, který na konci hry shromáždí nejvíce vítězných bodů.

Hra je určena pro 2 až 5 hráčů od 8 let s herní dobou okolo 30 minut.

 

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí palec

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

SHIFTING REALMS - NOVÁ, NEROZBALENÁ! ENG
SHIFTING REALMS - NOVÁ, NEROZBALENÁ! ENG
Akt. cena: 449 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas