ALBI: Rudý úsvit

Autor: 1a2a3a4 | 17.6.2021 | 2

Albi včera, 16. 6., naskladnilo aktuálně poslední hru z produkce vydavatelství Stonemaier Games, jejímž autorem je Jamey Stegmaier, který má na triku hry jako Euphoria, Charterstone, Scythe, Tapestry a Viticulture. A tou nově česky vydanou hrou je Rudý úsvit (v originále Red Rising).

Rudý úsvit je zasazen do světa ze sci-fi knižní trilogie autora Pierce Browna. Jednotlivé knihy nesou názvy: Red Rising (tento první díl vyšel i český také pod názvem Rudý úsvit), Golden Son a Morning Star. Jedná se o lidské společenství na Marsu které je rozděleno do barevných kast, kdy například vládnout může jen osoba ze zlaté kasty a rudí, na které odkazuje název, jsou naopak de facto otroky.

Mechanicky se jedná o karetku inspirovanou hrou Tajuplné říše. Ve hře se budete pomocí nabírání a měnění karet snažit vytvořit co nejsilnější kombinaci. Měnění však není jen prosté kartu za kartu, ale tu, které se zbavujete, odehrajete pro její akci, takže i když by mohla být karta silná jako kombo na body, neznamená že nemůžu být ještě výhodnější se jí zbavit. Každá karta představuje jednu osobu, které se navzájem různě doplňují a nebo třeba i vytváří záporné hodnoty. Body na konci hry se však dají získat i jinak než jen za karetní komba ale i za nadvládu v institutu, žetony Helia ad.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Upgrade Koření a vody pro Duna: Imperium
Upgrade Koření a vody pro Duna: Imperium
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas