ALBI: Rozšíření Dominion: Pobřeží se dočká dotisku

Autor: Tomoko | 9.7.2023 | 3

Vydavatelství Albi dne 30. 6. 2023 v rámci své tradiční oznamovací akce Albi Update oznámilo, že chystá dotisk dlouho vyprodaného rozšíření pro karetní hru Dominion nesoucí název Dominion: Pobřeží, které vyjde 19. 9. 2023.

Dominion je karetní hra od Donalda X. Vaccarina, která poprvé přinesla mechaniku deck-building (budování balíčku karet).

Rozšíření Dominion: Pobřeží je 1. rozšíření a přináší do základní hry nové karty království a také nové typy karet, takzvané dlouhodobé karty, jejichž akce hráčům krom okamžitě vyhodnoceného efektu, získají výhodu i v tahu protihráče. Další novinkou oproti základní hře Dominion jsou tabulky Ostrova, Pirátské lodě a Domorodé vesnice. Tyto tabulky slouží ve hře k odkládání karet či uložení naloupených mincí. Toto rozšíření lze kombinovat s libovolnou edicí Dominion, Dominion základní hrou i Dominion: Intriky, nelze však hrát samostatně.

Základní hra i s tímto rozšířením je určena pro 2 až 4 hráče od 8 let s herní dobou okolo 30 až 45 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Konečně ! Osobně jsem se párkrát na krámech ptal, i na různých akcích kde třeba Albi měli stánek, a většinou nic nevěděli o tom, že se po vydání základu vydá i něco dalšího. Za Pobřeží jsem rád, nemám ho a určitě si ho koupím hned jak vyjde. Nechtělo se mi několikrát platit částky často okolo 3000 Kč za hranou hru, tady se trpělivost vyplatila a za asi třetinovou cenu budu mít úplně novou ve folii. Snad ještě do budoucna opět vydají i Alchymii, Prosperitu a minirozšíření Hrazená vesnice, Posel.

11.7.2023 18:26:34

Vybíráme z Bazaru

Twinkle
Twinkle
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas