ALBI: Robin Hood a jeho dobrodružství skladem!

Autor: Tomoko | 16.8.2023 | 2

Vydavatelství Albi dne 15. 8. 2023 spustilo prodej své očekávané novinky Robin Hood a jeho dobrodružství (The Adventures of Robin Hood) od Michaela Menzela, která se objevila v mnoha nominacích na nejlepší hru v různých anketách a kategoriích.

 

Privátní: 2023-08-16-04.jpg

 

Robin Hood a jeho dobrodružství je rodinná příběhová kooperativní hra, kde se hráči v roli Robina Hooda a jeho družiny pokusí zvrátit plány zlotřilého šerifa z Nottinghamu. Hra se odehrává na unikátním herním plánu, který se skládá z několika dlaždic a ze všeho nejvíce připomíná obří adventní kalendář s desítkami okének, kdy se v každém okénku skrývá nějaké tajemství či akce, které hráči během putování příběhem odhalují. Navíc se herní deska při každém dobrodružství mění.

Příběh je ukryt ve více než dvou set stránkové knize v pevné vazbě s několika dobrodružstvími, a také postupně se odhalujícími pravidly hry, takže se dobrodruzi nemusí učit pravidla předem, ale budou je postupně odhalovat v knize příběhu při průchodu hrou a jednotlivými dobrodružstvími. Příběh se navíc větví na základě rozhodnutí hráčů, takže i když jej hráčská skupina za nějakých deset až patnáct hodin projde, je možné se do něj ponořit znovu a vydat se jinou cestou.

Dalším specifikem této hry je systém pohybu postav po herním plánu, kdy své postavy hráči po herním plánu přesouvají pomocí dřevěných figurek různých délek. Každý hráč má na začátku dvě statické figurky a tři pohybující se figurky (dvě krátké a jednu dlouhou). Na herním plánu nejsou vyznačené žádné cesty, hráči se pohybují na základě pokynů a příběhové linie v knize, a to pomocí toho, jakým způsobem své figurky seřadí, přičemž to, kam která figurka dosáhne, určuje hráčovy možnosti, co se týče pohybu a interakcí. Během hry pak hráči odkrývají tajná políčka, plní zadané úkoly a herní plán si „pamatuje“, co již hráči prozkoumali nebo objevili.

Hra je určena pro 2 až 4 hráče od 10 let s herní dobou okolo 60 minut na jednu partii.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Krycí jména (slova)
Krycí jména (slova)
Akt. cena: 240 Kč
Končí za: 18 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas