ALBI: Red Rising

Autor: Miner | 4.2.2021 | 12

Stonemaier Games včera, 3. 2., oznámily novou hru Red Rising a chvíli na to Albi oznámilo její lokalizaci do češtiny.

Red Rising je knižní sci-fi série autora Pierce Browna, česky vyšel první díl pod názvem Rudý úsvit a tento název bude mít v češtině také hra. Knihy se odehrávají v budoucnosti na planetě Mars, kde je společnost rozdělená na čtrnáct kast, které jsou odlišené barvami. Od vládnoucích zlatých až po nejnižší hornickou a dělnickou kastu rudých. V knize sledujeme osudy hrdiny z kasty rudých, který se rozhodne vzepřít nespravedlivému systému.

Red Rising je hra pro 1–6 hráčů s uváděnou hrací dobou 45–60 minut. Autorem hry je Jamey Stegmaier (Scythe, Charterstone a další) a Alexander Schmidt, pro kterého to je, alespoň co jsem našel, prvotina. Na grafice se mimo jiných podílí i Jacqui Davis, jejíž práci můžeme vidět například ve hrách Viticulture nebo Ex Libris.

Co se týká herních mechanik, má jít zejména o správu karet v ruce a jejich kombení na herním plánu. Při hraní vždy hrajete jednu kartu z ruky na plán, kde získáte benefit místa, na které hrajete, a berete si do ruky jinou kartu z plánu nebo z vrchu balíčku. Autoři zmiňují podobnost mechanismu se hrou Tajuplné říše. Hra obsahuje velké množství textu.

Datum vydání nebylo oznámeno, ale vzhledem k tomu, že už lze hru předobjednávat přímo na webu Stonemaier Games a u předobjednávek mluví o doručení v řádu týdnů, lze předpokládat, že by to mohlo být v první půlce tohoto roku. Také se dá předpokládat, že česká verze vyjde zároveň s anglickou.

 

 

Seznam připravovaných her v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

tak konečně
Matně si pamatuji, že se Jamey zmiňoval už v době vývoje Charterstonu, že se snažil udělat hru na téma Red Rising, ale nikam to nevedlo. Zjevně to nezapadlo.

4.2.2021 17:08:16

Česky
Rudý úsvit. Už ve středu jsem to dával jako návrh nové hry, tak se snad bude moct za chvíli diskutovat přímo u hry ;-)

5.2.2021 05:54:44

design
Uplne jsem si rikal, jestli to nahodou neni nejaka hra ze sveta MtG...ta grafika je hodne podobna...(neznam predlohu)

5.2.2021 14:57:48

Vybíráme z Bazaru

High Frontier + expanze
High Frontier + expanze
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas