ALBI: Připravuje

Autor: 1a2a3a4 | 28.12.2021 | 7

Vydavatelsvtí Albi 22. 12. v rámci svého youtubového vysílaní Albi Vánoční besídka oznámilo spoustu chystaných novinek. Tak se na ně jdeme podívat:

Robin Hood a jeho dobrodružství (v originále The Adventures of Robin Hood) jedná se o herního nástupce hry Andor od stejného autora tedy Michaela Menzela.

V tého příběhové hře vás čeká jednoduchá krátká pravidla, velké kniha příběhů (s pevnou vazbou) či herní plán podobný „adventnímu kalendáři“ či dětským knihám s otvíracími okénky, pod kterýmí vás budou čekat nepřátelé či naopak třeba poklady a po kterém se budeme pobybovat ne po polích, ale o vzdálenost podle naší rychlosti, kterou budeme odměřovat spociálními figurkami.

Plánované vydání je v druhé polovině příštího roku.

 

 

 

Dobrodružné výpravy (v originále Cartaventura) je série dobrodružných malých příběhových her na motivy reálných postev a příběhů. Podobně jako ve hře 7th Continent budeme z karet tvořit mapu procházet ji, čímž se nám bude větvit příběh, který má až pět různých konců. Z této séria Albi chystá tituly:

  • Lhasa – Prozkoumejte vzdálené kraje a nalezněte Alexandru David-Neelovou v dobrodružné výpravě, odehrávající se v Indii a Tibetu 30. let minulého století.
  • Vinland – Prozkoumejte vzdálené kraje a dosáhněte Vinlandu v dobrodružné výpravě odehrávající se za časů vikingů.
  • Oklahoma – Prozkoumejte vzdálené kraje, utečte svému bývalému pánovi, vybojujte si svobodu a staňte se maršálem v dobrodružné výpravě odehrávající se na Divokém západě.

Hry jsou očekávané na přelomu 1. a 2. čtvrtletí 2022.

Noc upírů (v originále The Hunger) hra Richarda Garfielda, autora her jako RoboRally, Magic: The Gathering či například Vládce Tokia.

Noc upírů je karetní hra ve které jsou základní mechaniky push your luck a deckbuilding, kde v rolích upírů lovíme lidi ale musíme se stihnout včas (do úsvitu) vrátit na hrad.

 

 

 

 

 

 

Další oznámené hry budou vydány v rámci edice Albi exclusive. Hry vydané v rámci této edice bude možné pořídit pouze v síti prodejen Albi, či na jejich eshopu, což dle Albi umožní nastavit jinak na našem trhu „nevydatelným hrám“ jejich cenovou dostupnost. Zároveň tento projekt nabízí i cenově zvýhodněné předplatné, v rámci kterého objednavateli dorazí každý měsíc jedna hra z této edice i s nějakým bonusem navíc. Prozatím oznámené hry z této edice jsou:

 

 

12 říší (v originále King of 12) je svižná štychovka s 12stěnnými kostkami. Hra pro dva až čtyři hráče, ve které je nejdůležitější správný odhad protihráčů a dobré plánování. Vaši výchozí pozici určí hod 12stěnnou kostkou. Co z jeho výsledku vytěžíte, záleží na kartě, kterou vynesete s tím, že do začátku má každý stejnou sadu karet. Takže něco jako Krysí válka, ale s kostkama navíc. Zároveň kdykoli je mezi hráči stejná hodnota, vynesou stejnou kartu, mají stejný počet bodů, hodnoty se vyruší a nemáte v tu chvíli nic, nulu.

Hra by tu měla být koncem února 2022 (včetně dvou promokaret).

 

 

 

 

 

 

 

Prokletá stezka je původní česká hra autora a zároveň ilustrátora Michala Peichla, který již stvořil například Divočinu. V této hře, která je určená pro dva až pět hráčů od dvanácti let, se každý hráč ujme vlády nad svými stoupenci v roli temného čaroděje a snaží se projít prokletou stezkou, tak aby při tom nasbíral co nejvíce magické esence, a hlavně objevil kam až tato cesta vede.

Prokletá stezka by měla vyjít koncem dubna 2022.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinohrad (původní název Viticulture Essential Edition). Jedná se o worker placement pro jednoho až šest hráčů, stvořený již v roce 2013 Jameym Stegmaierem, autorem her jako Scythe, Charterstone či Tapestry, a byla to první vydaná hra Stonemaier Games.

Hráči podle ročního období budou nejprve připravovat a rozšiřovat vinohrad, následně sklidí a vytvoří víno, které následně může zrát ve sklepě. 

Vinohrad by měl vyjít koncem května 2022.

 

 

 

Kraken zuří! (původní název Kraken Attacks!) – Tato rodinná kooperativní pirátská hra pro jednoho až čtyři hráče nás vezme do sedmero moří za dobrodružstvím, kde se na nás z hlubin vynoří děsivý Kraken. Shromážděte svou pirátskou posádku a využijte své schopnosti k odražení nebezpečného útoku pomocí šavlí, pistolí a kanónů! Autoři hry jsou otec a syn Antoine Bauza (autor her jako 7 Divů světa, Hanabi či Ghost Stories) a Esteban Bauza.

Kraken zuří! snad vyjde koncem června 2022.

 

 

 

 

Istanbul Big Box obsahuje jak základní hru, kterou Albi již dříve vydalo, tak i rozšíření Bakšiš a Mokka a Dopisy a pečeti. Jedná se o worker-movement hru, v níž dva až pět hráčů v rolích obchodníků pobíhají po velkém bazaru (modulárním herním plánu), a na náhodně rozmístěných lokacích vykovánavají nejrůznější obchodnické akce. Tam něco koupí, tamhle to se ziskem vymění... ve snaze získat nejvíc třpytivých rubínů.

Tento Big Box by měl vyjít koncem června 2022.

 

 

 

 

Myší domeček (v angličtině Peek-a-Mouse) je kooperativní dětská paměťová hra pro dva až šest hráčů od pěti let, v níž se hráči snaží zapamatovat předměty v Myším domečku (děravá krabice), dokud tam svítí světlo, a poté správně odpovědět na nejrůznější otázky, které se jich týkají.

Myší domeček by měl vyjít koncem března 2022.

 

 

 

 

 

Bláznivá kuchyně (v angličtině Kitchen Rush) je realtimová kooperativní hra o vedení restaurace pro dva až čtyři hráče autorů Dávida Turcziho (který stojí i za Anachrony, Imperium: Classics či Tawantinsuyu: Říše Inků) a Vangelise Bagiartakise (autor Dice city, Fields of Green...)

 

 

 

 

 

 

Anno 1800 je náročné euro na motivy stejnojmené počítačové hry. Autorem je Martina Wallace který stvořil i Brass: Birmingham nebo Railroad Tycoon ad.

 

 

 

 

 

 

 

 

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Chápe to někdo: Hry vydané v rámci této edice bude možné pořídit pouze v síti prodejen Albi, či na jejich eshopu, což dle Albi umožní nastavit jinak na našem trhu „nevydatelným hrám“ jejich cenovou dostupnost. 

 

Víc shopů,větší prodeje. Nebo jeden prodejce drží svoji cenu a nikdo ji nemůže podrazit?

 

 

28.12.2021 20:49:47

@jendator podle mě, je to kvůli ceně kterou určí Albi a nemusí to za velkoobchodní cenu pouštět do jiných obchodů. Prostě, aby hra vůbec vyšla, půjde veškerý zisk z ceny Albi. Za mě super nápad. 

28.12.2021 21:15:40

@Bastacka:jo asi jo….není to podraz na speciálky? Jsem rád,že vyjde česky Viticulture,Anno 1800,ale přemejšlím,kdyby se to chytlo a jeli by exklusivitu  všichni ….Mindok,Blackfire,Rexíci………

28.12.2021 21:26:01

@jendator tak Mindok a BF nemají vlastní prodejny, ani eshop. A všichni se snaží vydávat hry které se budou dobře prodávat, teda kromě lišky :+). Takže Albi zkouší novinku a uvidíme jestli to pujde? 

28.12.2021 22:12:31

@Bastacka že Blackfire už nemá svůj obchod, to mi teda uniklo. Můžou to teda řešit např. s exkluzivitou pro jeden obchod(např.Hras,Svět deskových her,Tomovky apod.).Díky za reakci.Jen jsem chtěl vědět ,jak to vidí ostatní. 

29.12.2021 08:23:08

ted jsem zjistil,že to řešili kluci z Joubcastu a vidím to podobně předplatný OK, exclusive je kontroverzní rozhodnutí

29.12.2021 09:08:44

i!

@jendator Vskutku zaujimave rozhodnutie. Som zvedavy, ci to takto bude uspesne… za mna osobne: Anno1800 aj Viticulture uz vlastnim… ale ak by som ich nemal, tak by som asi uprednostnil zahranicnu verziu z mojho oblubeneho shopu, pred CZE verziou. Taketo ‘anti-consumerske’ praktiky sa mi nepacia, hoci respektujem rozhodnutie vydavatela vydat sa touto cestou. 

29.12.2021 09:19:04

i!

co je na tom anti consumer???  cena výroby a dopravy hier stále stúpa. Albi sa pokúša zabezpečiť aby tu vyšla hra s primeranou cenou.

 Viticulture je skvelá hra, mam ju v angličtine a aby som podporil Albi tak si kľudne zájdem do Albi shopu a kúpim si ju znovu. Len dúfam že sa hra nestratí medzi tou kopou noviniek  
Či sa taktika predaja Albi vyplatí ukáže sa neskôr ale dufam že ano aby vydali aj Tuscany:)

Boli tu už rôzne spôsoby predaja hier. Niektoré hry prednostne dostali len vybrane obchody alebo je tu časté podliezanie doporucenej ceny. A koľko ľudí nakúpilo Nemesis u zeleného uvrešťaného panáka ked ho tam dali pod cenu >.<

29.12.2021 10:57:01

Za mě dobrý počin od Albi a za vydání Vinohradu jsem určitě rád. 

29.12.2021 12:28:18

i!

Cauko perun. Anti-consumer moze zniet asi ako silne slovo, uznavam. Chcel som nim vyjadrit to, ze sa zhorsi pohodlie zakaznika. Akekolvek rozhodnutie firmy, ktore zhorsi moznosti zakaznika je pre mna anti-consumer. Kazdopadne drzim Albi palce, viticulture urcite potesi vela neanglicky hovoriacich. Co sa tyka exclusivity, tak tam musia zakaznici zahlasovat svojimi penazenkami (uvidime ci aj cena bude exkluzivna, alebo len dostupnost :)

30.12.2021 08:32:38

@i! Tak myslím že za litr je to slušná cena za takovou hru. Zvláště teď když jdou ceny všech her nahoru. Navíc v rámci předplatného ji můžeš mít ještě levněji.

30.12.2021 09:36:10

i!

@Creatides  Viti za 1000kc? No ak to naozaj pomoze az takto stlacit cenu dolu, tak potom ano. Cena je na czsk trhu asi velmi podstatna. Asi som nevhodny typ zakaznika, ja kludne akceptujem plnu cenu (nech si kazdy odkroji z kolaca:) ale nechce sa mi kvoli par euram zhanat veci z roznych zdrojov (ak by exclusivita nebola exkluzivna iba u albi, ale rozsiril sa tento approach aj na inych)

30.12.2021 11:42:18

3.1.2022 11:47:00 | Upraveno autorem (porovnej)

@jendator a pro nezasvěcené co neholbují kávě ani ráno ani večer… aspoň náznak toho s čím souhlasíš by nebyl? :-) 

______________________
admin česky vydaných her ZH
hráč a drobný sběratel
tvůrce FB, Insta. a YouTube stránek POD VÍKEM

4.1.2022 07:39:52

@1a2a3a4  jo máš pravdu oba příspěvky prosím smaž,už se v tom nechci rejpat ,díky

4.1.2022 20:52:10 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Eternal Palace Deluxe edition
Eternal Palace Deluxe edition
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 12 hodin

Offcanvas