ALBI: Plošinovka je skladem!

Autor: Tomoko | 29.11.2023 | 3

Vydavatelství Albi dne 28. 11. 2023 oznámilo naskladnění své další novinky s názvem Plošinovka (Platformer) dvojice autorů Artur Lutyński a Łukasz Włodarczyk, kteří se při navrhování inspirovali videoherními plošinovkami z 80. let.

Privátní: 2023-06-15-04.jpg

Privátní: 2023-06-15-05.jpg

Plošinovka je desková hra inspirovaná tradičními počítačovými „skákačkami“ a prošla si i crowdfundingovou kampaní. Každý hráč se ujme svého hrdiny a jeho hlavním úkolem je prozkoumat postupně odhalující se mapu, dostat se až na samotný vrchol herní úrovně jako první, a přitom získat co nejvíce zlatých mincí a diamantů. Cestu jim však budou znepříjemňovat protihráči, nestvůry, a především závěrečný boss, který číhá na konci každé úrovně.

Jednotlivé tahy jsou řízené kostkami, které je možné přehodit a které určují, jaké akce může hráč ve svém tahu na herním plánu vykonat. Může to být skok, pohyb, zisk mincí nebo útok. V každé hře je herní plán odlišný a určuje ho kombinace karet, ze kterých je pro danou hru sestaven a má několik úrovní, které se odhalují postupně, takže hráč neví, co na něj na další úrovni čeká. Pohyb postav navíc ozvláštňuje gravitační mechanika, kdy postavy mohou na herním plánu padat dolů, dokud nenarazí na plošinu nebo žebřík.

Hra je určena pro 1 až 4 hráče od 12 let s herní dobou okolo 60 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Viva il RE!
Viva il RE!
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas