ALBI: Plánované hry

Autor: 1a2a3a4 | 31.5.2020 | 9

Albi ve včerejším (30. 5.) živém vysílaní „Albi Update Game Day Speciál“ na kanále YouTube, které sloužilo jako náhrada za zrušený Albi Game Day, oznámilo na jaké hry z jejich produkce se můžeme těšit, některé byly oznámené už dříve, jen se k nim upřesnily informace spojené s vydáním jiné měly dnes oznamovací premiéru. 

Čeká nás rozšíření pro Gloomhaven s názvem Gloomhaven: Zapomenuté kruhy (v originále se jmenuje Gloomhaven: Forgotten Circles) které přináší 20 nových scénářů navazujících na vyvrcholení příběhu základní hry, novou hratelnou postavu, nové typy nepřátel a bossů, nové předměty a události. Zapomenuté kruhy vyjdou v létě 2020 s doporučenou cenou 1099 Kč.

Další je hra, která je již nějakou dobu oznámená, jedná se o krabici z produkce Awaken Realms s názvem Tainted Grail: Pád Avalonu. Jde o příběhově bohatou kooperativní hru o přežívání a průzkumu, zasazená do světa temné fantasy, ve kterém se mísí artušovské legendy a keltský folklór. Hráči hrají spolu proti hře, střetávají se s protivníky, navštěvují různé lokace, získávají a spotřebovávají suroviny, vylepšují vlastní dovednosti a prožívají silný příběh. Hra měla původně vyjít na Albi Game Day (v těchto dnech), kvůli zdržení ve výrobě v důsledku pandemie koronaviru je nyní vydání plánováno na přelom července a srpna 2020 s doporučenou cenou 2699 Kč.

Další na co se můžemě těšit, je párty hra pro 3 až 12 hráčů s názvem Trosečníci (v originále Hellapagos), ve které spolupracujete až do té chvíle, kdy se vám spolupracovat nehodí. Ocitáte se v roli trosečníků na pustém ostrově, kteří se zoufale snaží zachránit, než přijde bouře, která celý ostrov smete. Abyste ale dokázali odplout, musíte postavit dostatečně velký vor a také zajistit dostatek jídla a vody. A když některá ze surovin dojde, někdo musí z kola ven. Nebo ne? Trosečníci vychází v červenci 2020 s doporučenou cenou 599 Kč.

Další je Klub detektivů (Detective Club) krásně ilustrovaná rodinná hra pro 4 až 8 hráčů, ve které uplatníte své deduktivní dovednosti. Cílem je totiž odhalit hráče, který na rozdíl od ostatních neobdržel od informátora kódové slovo, ale snaží se to zakrýt vykládáním správných karet. Klub detektivů vychází v červenci 2020 s doporučenou cenou 799 Kč.

Že vyjde Taco, kočka, koza, sýr, pizza už také nějakou dobu víme. Je to bláznivá postřehová karetní hra, ve které se nesmíte nechat ukolébat nekonečnou mantrou taco, kočka, koza, sýr, pizza - jakmile totiž dojde ke shodě, musíte zareagovat! A co teprve, když dojde na narvala nebo gorilu? Taco, kočka, koza, sýr, pizza vychází v červenci 2020 za doporučenou cenu 299 Kč.

Divočina je původní česká karetní hra, ve které se stanete šamanem v kraji, kde příroda bují a zvířectvo se prohání, kam oko dohlédne. Vaším úkolem bude zajistit pro svůj kmen dostatek síly a hojnosti tím, že přilákáte co nejvíce z podivných tvorů, kteří okolní krajinu obývají. Divočina v září 2020 s doporučenou cenou 349 Kč.

Sejmi jednorožce! (Kill The Unicorns) je karetní hrapro 3 až 6 hráčů, ve které se snažíte ulovit co nejvíc záludných jednorožců - a zároveň naházet ostatním lovcům co nejvíc klacků pod nohy. Hráči se pokouší za pomoci pastí ulovit takové jednorožce, kteří jim pomohou k co největšímu bodovému zisku, aby uspěli, musí ale nastražit léčky na ostatní protihráče. Nebo použít staré dobré blafování. Sejmi jednorožce vychází na podzim 2020 s doporučenou cenou 599 Kč.

Balíkáři je rodinná flip & write, pick up & delivery hra na téma kurýrních služeb pro 1 až 4 hráče. Jedná se o další původní českou hru. Hráči plánují kurýrní trasy, rozváží a sbírají balíky a zároveň zajišťují třídění v centrálním depu. Ač je hra kompetitivní, hráči jsou motivováni k pomoci ostatním a zároveň musí na jejich pomoc spoléhat. Balíkáři vychází v říjnu 2020 za DMOC 499 Kč

Siegestorm: Mraziví obři je rozšíření pro karetní hru Siegestorm, které přináší novou hratelnou frakci Mrazivých obrů. K dispozici by mělo být na podzim 2020 s doporučenou cenou 249 Kč.

Modrá Kráva je postřehová párty hra pro 2 až 6 hráčú od osmi let, ve které nic není jisté a slova nereflektují skutečnost. V zásadě je to jednoduché - stačí otočit kartu a říct, co na kartě je. Je tam modrá kráva? Ale co když modrá je ve skutečnosti zelená a kráva je ve skutečnosti pes? Ve hře Modrá kráva budete určovat nová pravidla, co je co – a zároveň se jimi budete muset řídit! Modrá kráva vychází v září 2020 s doporučenou cenou 499 Kč

Marco Polo II je druhý díl strategické hry Marco Polo. Tentokrát budeme následovat slavného cestovatele Marca Pola na jeho cestě zpět do Evropy ve službách chána. Marco Polo II vychází v září s doporučenou cenou 1399 Kč

Bossin' Space je původní česká kooperativní hra, která neuspěla v kampani na Kickstarteru a ve které společně jeden až pět hráčů pilotuje jedinou vesmírnou loď a snaží se přežít tváří v tvář nájezdům početných vesmírných vetřelců a jejich děsivého velitele - vesmírného bosse! Bossin‘ Space vyjde v říjnu 2020 s doporučenou cenou 599 Kč.

Frosthaven je následovníkem hry Gloomhavenu. Zatím nejúspěšnější desková hra na serveru Kickstarter, kde vybrala více než 300 milionů korun. V češtině vychází ve druhé polovině roku 2021 s doporučenou cenou 3499 Kč.

Etherfields je epická desková hra, ve které se ocitnete v říši snů. Budete muset spolupracovat, získávat nové karty, střetávat se s protivníky, řešit rébusy a najít svoji cestu podivuhodným světem plným nečekaných událostí. Etherfileds by se uvedení na trh mělo dočkat na Albi Game Day 2021. Odhadovaná doporučená cena je 2999 Kč.

Bang! Vlaková loupež je rozšíření pro populární karetní hru Bang!, které spoluvytvářeli čeští a slovenští herní autoři a čeští a slovenští hráči. Přináší také nový mechanismus vlaku. Původně oznámeno pod názvem Cesta na západ. Vyjít by mělo na podzim 2020 s doporučenou cenou 199 Kč.

Bang! Duel – Odpadlíci toto rozšíření přináší do hry Bang! Duel třetí stranu, kromě práva a banditů, můžete nyní hrát i za odpadlíky, kteří mají svůj balíček, stejně jako ostatní frakce. Po přidání Odpadlíků k duelu máte tedy možnost hrát hru v různých kombinacích těchto tří stran, dokonce i všechny tři, tedy ve 3 hráčích. Rozšíření vychází na podzim s doporučenou cenou 299 Kč.

BANG! Kostková hra – Nemrtví nebo živí? je rozšíření kostkové verze hry Bang! přináší několik modulů, které zpestří kostkovou hru. Tyto moduly je možné hrát samostatně, ale také dohromady. K dispozici by mělo být na podzim s doporučenou cenou 299 Kč.

Přibude i dvojice únikových her Únikovka: Prokletí sfingy a Únikovka: Alcatraz. S první z nich se podíváme do Egypta a s druhou do neblaze proslavené sanfranciské věznice. Prokletí sfingy by mělo vyjít v červenci, Alcatraz poté na podzim doporučené ceny budou 299 Kč.

   

Detektivky do kapsy jedná se o sérii detektivních her pro 1 až 6 hráčů od desíti let, kde máte za úkol přijít na kloub zločinu pečlivou prací s informacemi. První dva případy - Vražda na univerzitě a Pád z okna, vychází už v červenci s doporučenou cenou 199 Kč. 

Myriorama: Hluboké lesy a Myriorama: Tajemné sídlo – 20 obrázkových karet nabízí téměř nekonečně mnoho možností, jak je propojit. Ať už jednu ke druhé přiložíte z jedné nebo druhé strany, tak se spojí v jednotlivých bodech a vytvoří tak souvislou scenérii, díky které vznikne příležitost k neomezenému vymýšlení příběhů. Sestavte souvislé panorama a cestujte kouzelnou krajinou. Každý další tah představuje nové dobrodružství! Hry Myriorama by měly být k dispozici v červnu s doporučenou cenou 349 Kč.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Paráda
Detective Club je super náhrada za Dixit, vřele všem doporučuji. Taco, kočka, koza, sýr, pizza je neskutečná zábava. Když to budete hrát v hospodě, je zaručené, že to budou po chvíli sledovat i všichni u okolních stolů.
---
Time Slug Studio

31.5.2020 15:16:40

Těším se...
... přesně na ty hry, ktere zmínil Bedikk. Detective klub i za tu cenu je přímo top. Aplikaci už máme půl roku v mobilech.

1.6.2020 06:57:31

Abe

Bedikk
Promiň, ale Dixit je jen jeden. Detective Club jsem hrál a byl dobrej. Má ale jeden problém jako většina her na “zrádce”. Tady jeden z hráčů bude muset lhát a blafovat o 106, aby uspěl. Z mé osobní zkušenosti to ne každému vyhovuje a podobnému typu her se spíš vyhýbá. Podobně u mé herní skupiny vyhořela hra Superšpion


Vít Procházka | Sales representative
ADC Blackfire Entertainment s.r.o.

2.6.2020 20:17:13

Abe
Určitě souhlas, že Dixit je prostě srdcovka a naprosto univerzální hra, která se hodí na jakoukoliv příležitost, což se s Klubem stát nemusí. Na druhou stranu je tam jeden výborný balanční mechanismus - zadavatel kola hraje se "zrádcem", protože tak získává body. Moment, kdy tady dostanu proškrtlou kartičku tak není zdaleka tak stresující jak v Superšpionovi.
Ale proč tady vlastně obhajuju cizí hry... Nejlepší bude samozřejmě Bossin!
---
Time Slug Studio

3.6.2020 09:34:18

Abe

Bedikk
Tak Detective Club právě ve mě evokoval Superšpióna. Kdy nevíš, která bije a na základě vykládaných karet přiložíš tu svou a v duchu se tak trochu modlíš, že jsi dokázal odhadnout slovo, které má karta evokovat. No a pak přichází na řadu ono lhaní, kdy musíš všechny okolo přesvědčit, proč jsi právě vybral tu kartu a že ty rozhodně nejsi tím hledaným. Společné to má s Dixitem pouze tarotové karty a abstraktní obrázky. Jakákoliv další podobnost tady končí. Chápu, že parazitování na hře, která se celosvětově prodala více jak 50 miliónů, se může jevit jako dobrý marketingový tah, ale je to stále jen parazitování a matení potencionálních zákazníků

P.S. s Bossinem přeji hodně úspěchů, byť mě mrzí, že jsi to nevydal přes nás


Vít Procházka | Sales representative
ADC Blackfire Entertainment s.r.o.

3.6.2020 17:23:39

Vybíráme z Bazaru

Top 10
Top 10
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas