ALBI: Paleo, Ubongo – Rébusy na cesty a Malí hrdinové skladem!

Autor: Tomoko | 27.7.2023 | 0

Vydavatelství Albi naskladnilo v uplynulých dnech několik novinek, a to konkrétně hry Paleo, Ubongo – Rébusy na cesty, Kniha Malí hrdinové – Království draků a Kniha Malí hrdinové – Akademie kouzel.

Privátní: 2023-06-15-02.jpg

 

Privátní: 2023-06-15-03.jpg

 

Paleo je rodinná kooperativní hra Petera Rustemeyera, která se odehrává v době kamenné 10 000 let př. n. l.

Hra nabízí několik misí, které se hráči snaží postupně úspěšně splnit, aniž by přišli o členy svého kmene. Ty v průběhu mise vysílají plnit nejrůznější úkoly a prozkoumávat okolí, aby dokončili svou jeskynní malbu, což jim přinese vítězství v dané misi.

Každý hráč začíná hru s několika lidmi, z nichž každý má své dovednosti a určitý počet životů. Jakmile je hráč na řadě, pošle své členy na průzkum, kdy otáčí balíček karet, který skrývá jak pozitivní zdroje jako například jídlo, nástroje či stavební materiál, tak i různá nebezpečí a překvapení.

Na konci každého dne hráči potřebují dostatek jídla a zdrojů, aby udrželi své lidi naživu a přiblížili se k dokončení svého závěrečného mistrovského díla. Jakmile se hráčům povede shromáždit všech 5 žetonů vítězství a přidat je do své jeskynní malby, všichni hráči okamžitě vyhrávají hru.

Paleo obsahuje 10 modulů, které mění postavy, místa a úkoly, se kterými se hráči v průběhu hry setkají a jejichž kombinací si také hráči mohou zvyšovat nebo snižovat obtížnost hry.

Hra je vítězem prestižní ceny Kennerspiel des Jahres z roku 2021 a je určena pro 2 až 4 hráče od 10 let s herní dobou 45 minut a více v závislosti na délce a náročnosti daného scénáře. Hra vyšla 27. července 2023.

Privátní: 2023-07-27-01.jpg
Ubongo – Rébusy na cesty od Grzegorza Rejchtmana je samostatně hratelné rozšíření základní hry Ubongo v praktickém cestovním balení určené pro sólovou hru jednoho hráče. Podobně jako v základní hře, i zde hráč umísťuje tetrisové 3D dílky na kartu s předepsaným tvarem podle zadání úkolu. Balení obsahuje 15 dílků a 20 karet obsahujících 200 úkolů, kdy obtížnost těchto úkolů postupně narůstá.

Hra je určena pro 1 hráče od 8 let s herní dobou okolo 5 minut na jeden úkol. Hra vyšla 25. července 2023.

Privátní: 2023-07-07-05.jpg

 

Privátní: 2023-07-07-06.jpg

 

Malí hrdinové je série, která nabízí hraní na hrdiny pro naprosté začátečníky a usnadní jim vstup do tohoto žánru. Série vychází v knižní podobě a rovnou ve dvou verzích.

První verze s podtitulem Království draků přináší tradičnější fantasy plné hrdinů a mytických bytostí, zatímco druhá verze Akademie kouzel se odehrává v moderním světě, ve kterém se vyskytuje magie.

Obě knihy vysvětlují principy hraní na hrdiny a zároveň nabízejí 4 připravené scénáře, zvukové kulisy, kartičky jednotlivých postav i žetony, které společně s vypravěčem hráče těmito pravidly i celou hrou provedou.

Knihy jsou určeny pro 3 až 6 hráčů od 9 let s herní dobou okolo 45 až 60 minut a na trh byly uvedeny 18. července 2023.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

BioShock Infinite: The Siege of Columbia
BioShock Infinite: The Siege of Columbia
Akt. cena: 1099 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas