ALBI: Nová česká hra Hvězdokupy se vyhoupla nad obzor

Autor: Dejf | 8.9.2015 | 3

Právě v těchto dnech přichází na pulty obchodů novinka firmy Albi s názvem Hvězdokupy, jejímž autorem je Pavel Tatíček. Jde o kompetitivní, ale přesto relaxační záležitost, zaměřenou především na prostorovou představivost. 

Hvězdokupy jsou určeny 2 až 6 hráčům od osmi let. Svojí povahou je hra spíše svižná - jednotlivé tahy rychle odsýpají - a dlouhá není ani herní partie, jejíž délka se pohybuje okolo 20 minut.

Hráči se ve Hvězdokupách stávají hvězdáři, pátrajícími po známých i neznámých konstelacích hvězd. Každý z hráčů přitom pátrá po jiném obrazci (o jehož podobě rozhoduje nalosovaná kartička). Ve svých tazích pak hráči umisťují kartičky hvězd na herní plán, který je šachovnicově rozdělený. Nemohou ovšem tak činit zcela, jak se jim zlíbí - umístění nového dílku totiž ovlivňuje kostka, která určí, s přesně kolika hvězdami může nový díl sousedit. Naštěstí pro hráče kostka vždy ukáže čísla dvě, z čehož vyvstává možnost volby. Aby toho nebylo málo, situaci hráčům komplikuje třebas měsíc.

Protože zaměstnáním hvězd na plný úvazek je zářit na noční obloze - i hvězdy ve Hvězdokupách září. Jednotlivé díly jsou natřené fosforeskující barvou, takže si hráči hru mohou užít i ve tmě, což je vpravdě unikátní zážitek.

Nedočkaví hráči si mohou přijít Hvězdokupy vyzkoušet na Novoměstskou radnici v Praze, kde se od čtvrtka 10. září až do neděle 13. září koná výstava Hry a hlavolamy. V pátek je otevřeno až do deseti hodin večer, takže se možná najde příležitost zjistit, jaké je to hrát deskovku ve tmě.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Mansions of madness SE Suppressed memories ENG
Mansions of madness SE Suppressed memories ENG
Akt. cena: 3100 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas