ALBI: Neobvyklí podezřelí

Autor: Wolfsen | 27.3.2017 | 1

Albi dnes oznámilo, že v létě vydá karetní kooperativní deduktivní párty hru Neobvyklí podezřelí.

V té se jeden hráč ujme role svědka vraždy, kterého budou ostatní v roli detektivů vyslýchat, aby správně identifikovali vraha mezi 12 podezřelými na obrázkových kartách. Svědek může odpovídat pouze ano nebo ne (má k tomu zvláštní kartičky, aby ani tónem nenaznačil více než má) a ani detektivové nemohou klást otázky zcela libovolně. Vlastně si vůbec otázku nevybírají - prostě otočí kartu a tam už otázka stojí napsaná, např. "Poslouchá vrah heavy metal?" nebo "Bydlí vrah stále u rodičů?"

A když svědek na obě otázky odpoví kladně můžete tu stařenku s kočkou s klidem vyloučit. Počet vyloučených karet krát pořadové číslo tahu značí čas strávený výslechem a zároveň skóre - čím menší celkový čas strávený vyšetřováním, tím lépe. Tedy pokud se vám vůbec podaří správně identifikovat vraha...

Pokud nejste příznivci kooperativek, mám pro vás dobrou zprávu - hra má i týmovou variantu, která se hraje podobně jako Krycí jména. V každém týmu je jeden svědek a ostatní detektivové a na střídačku pokládají otázky. Za každého vyloučeného pachatele má tým bod.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Space Station
Space Station
Akt. cena: 20 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas