ALBI: Lords of Ragnarök v prodeji!

Autor: Tomoko | 8.3.2024 | 6

7. 3. 2024 spustilo vydavatelství Albi prodej očekávané novinky Lords of Ragnarök, jejíž autorem je Adam Kwapiński. Hra si v minulosti prošla úspěšnou crowdfundingovou kampaní, kterou podpořilo více než jedenáct tisíc podporovatelů částkou téměř tři miliony euro.

Lords of Ragnarök od Awaken Realms je nepřímé pokračování staršího sourozence Lords of Hellas, kdy obě hry designoval právě Adam Kwapiński. Jedná se o epickou strategickou hru, kombinující sci-fi se severskou mytologií. Hra ve svém samotném základu staví na obdobných principech jako Lords of Hellas, které se autor snažil vypilovat, ale přináší navíc také další nové mechaniky a nápady. Hráči opět staví mocné monumenty, jež představují detailně propracované figurky, loví příšery a bojují v bitvách, navíc využívají runy k povýšení a podpoře svých jednotek, přebírají kontrolu nad trolly a dalšími příšerami nebo získávají jedinečné výhody v rámci spojenectví s mýtickými říšemi.

V této strategické deskové hře každý z hráčů vede svého jedinečného, asymetrického hrdinu a jeho armádu a snaží se pro sebe získat vítězství tak, že splní některé z vítězných podmínek, kterých je ve hře hned několik. Hráči v průběhu tahu vybírají z několika různých akcí, jako je budování monumentů, lov příšer, pustošení zemí, shromažďování armád a artefaktů. V průběhu partie budou hráči usilovat o získání požehnání Bohů, které výrazně ovlivní hru a vytvoří jedinečné kombo a možnosti pro každého hráče. Dalším elementem jsou speciální runy, které hrají významnou roli při zvyšování úrovně armád nebo získávání dalších bonusů, umožňujících ovládání smrtících monster.

Součástí pravidel je i sólový mód. Vydavatelství Albi přináší k této hře také další doplňky jako playmat, terrain expansion, vylepšené runy či artbook.

Hra je určena pro 1 až 4 hráče od 14 let s herní dobou okolo 90 až 120 minut.

Privátní: 2023-06-15-11.jpg

Privátní: 2023-06-15-12.jpgTrolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

SOS Titanic v anglictine - verze z 2022
SOS Titanic v anglictine - verze z 2022
Akt. cena: 60 Kč
Končí za: 7 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas