ALBI: Králíkovství skladem

Autor: Tomoko | 29.4.2023 | 1

Dne 27. 4. 2023 spustilo vydavatelství Albi prodej své další novinky s českým názvem Králíkovství (Bunny Kingdom) z dílny Richarda Garfielda, jež je součástí labelu Albi+, což je edice společenských her, v rámci kterého Albi přináší na český trh v omezeném nákladu výběr titulů, které jsou dostupné výhradně v síti prodejen Albi, na e-shopu Albi a u specializovaných prodejců deskových her.

Hra Králíkovství je již starším titulem, který měl svou celosvětovou premiéru v roce 2017.

Privátní: 2023-04-27-04.jpg

 

Privátní: 2023-04-27-05.jpg

 

Jedná se o rodinnou strategickou hru, ve které se hráči v průběhu čtyř kol v roli králičího šlechtice snaží za pomocí získaných karet, budovat vesnice a města, kultivovat pole, jezera, hory a lesy, získávat zdroje, sázet mrkev, sbírat houby, s cílem obsadit co největší pásy souvislého území na herním plánu, za což získávají vítězné body.

Hra kombinuje mechanismy draftu karet a area-control (ovládání území). V každém kole si hráči vyberou dvě karty z balíčku karet, který každý hráč na začátku kola dostane. Jakmile si hráč vybere své dvě karty, předá zbylé karty dalšímu hráči a vybírá si další dvě karty z balíčku, který mu stejným způsobem poslal jeho soupeř. Během každého ze čtyř kol hráči draftují karty území, artefaktů a mistrů. Na získaných územích pak mohou stavět věže, vesnice a jiné prvky, které přinášejí vítězné body. Mistři mají různé schopnosti, které mohou značně pomoci při budování a prastaré artefakty mají velkou bodovou hodnotu. Na konci každého kola proběhne bodování, kde hráči získávají body za své spojené skupiny králíků v závislosti na městech a zdrojích, které obsahují. Hráč s nejvyšším počtem bodů na konci hry se stává vítězem.

Hra je určena pro 2 až 4 hráče od 10 let s herní dobou okolo 45 minut na jednu partii.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Pyramid of the Sun
Pyramid of the Sun
Akt. cena: 135 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas