ALBI: Jan Žižka: Zrod vojevůdce je v prodeji!

Autor: Tomoko | 23.12.2023 | 1

Vydavatelství Albi spustilo 15. 12. 2023 prodej hry s názvem Jan Žižka: Zrod vojevůdce dvojice autorů Petr Vojtěch a Jindřich Pavlásek.

Jedná se o rodinnou hru o životě nejznámějšího českého vojevůdce inspirovanou nejdražším českým filmem všech dob režiséra Petra Jákla, který se podílel i na jejím vzniku. Hra využívá grafické prvky z filmové databáze a nabízí prostředí pozdně středověkých Čech zahrnující historii husitského hnutí.

Hra je zasazena do konce 14. a začátku 15. století, kdy se synové Karla IV., Václav a Zikmund, ucházeli o vládu nad českými zeměmi. Každý hráč se zhostí role jednoho ze čtyř žoldnéřských kapitánů: Boreše, Kateřiny, Toraka nebo samotného Žižky (i s jejich jedinečnými schopnostmi), s nímž se v průběhu svých tahů pohybuje po mapě jižních Čech, sestavuje svoji družinu a za pomoci kostek řeší nejrůznější výzvy, které tehdejší doba nabízela. Jejich cílem je získat co nejvíce vítězných bodů a to tak, že úspěšně dokončí různé události na herní desce, jako je dopadení zločinců, lov divoké zvěře, účast na turnajích, pomoc klášterům nebo dobývání hradů.

Hráči se ve svých tazích střídají ve směru hodinových ručiček a provádějí vždy dvě akce, kdy na výběr mají z těchto čtyř možných akcí:

  1. pohyb,
  2. vyhodnocení události,
  3. nábor bojovníka,
  4. útok na jiného hráče.

Hra také obsahuje systém přesvědčení, kdy musí hráči spravovat svou morálku, která ovlivňuje jejich pověst a jejich schopnost najímat nové bojovníky či udržet ty stávající, přičemž všechny hráčovy činy ve hře přinášejí nějaké dopady, což velmi ovlivňuje právě hráčovu morálku a složení jeho družiny i celý herní svět. Hráči si mohou zvolit v průběhu hry vlastní cestu a styl hraní, zda budou proradnými zbojníky, ctnostnými rytíři, zbožnými mnichy nebo někým úplně jiným. Ucházet se budou hráči také o přízeň dvou soupeřících panovníků – Václava a Zikmunda.

Hra obsahuje kostkový systém, kdy hráči házejí kostkami, aby zvládli různé události, které jim přinášejí vítězné body, přičemž typ a počet kostek, které mohou využívat, závisí právě na složení družiny a přízni panovníků.

Privátní: 2023-12-23-01.jpg

Partie končí, když je z herní desky odstraněn poslední žeton události. Hráč s nejvíce vítěznými body je vítězem.

Hra obsahuje sólovou variantu i variantu pro zkušené hráče a je určena pro 1 až 4 hráče a trvá asi 90 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

NE děkuji , můžete si ji i s filmem nechat .

24.12.2023 15:49:26

Vybíráme z Bazaru

Velbloudí dostihy CZ - jako nová, nesehnatelná!
Velbloudí dostihy CZ - jako nová, nesehnatelná!
Akt. cena: 1099 Kč
Končí za: 11 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas