ALBI: ISS Vanguard a další doplňky v prodeji!

Autor: Tomoko | 26.3.2024 | 8

Vydavatelství Albi spustilo ve čtvrtek 21. 3. 2024 prodej dlouho očekávané novinky ISS Vanguard od čtveřice autorů Andrzej Betkiewicz, Krzysztof Piskorski, Paweł Samborski a Marcin Świerkot. Společně se základní hrou přichází na trh také celá řada doplňků a estetických rozšíření.

Privátní: 2024-03-25-01.jpg

ISS Vanguard je epická kooperativní příběhová hra, která hráče přenese na palubu vesmírné lodi, se kterou poputují vesmírem za mnohými dobrodružstvími rozdělenými do rozsáhlé kampaně. Hráči se v této hře stávají veliteli čtyř sekcí (bezpečnostní, průzkumné, vědecké a technické) na palubě ISS Vanguard, prvním lidmi vyrobeném plavidlu schopném cest hlubokým vesmírem, jehož úkolem je záchrana lidstva. Každá ze sekcí je ve hře následně reprezentovaná různými členy posádky, kterých je ve hře více než devadesát, a s těmito členy posádky hráči plní jednotlivé mise, na které jsou v rámci rozvíjejícího se příběhu vysláni a v průběhu kterých budou muset činit těžká rozhodnutí, která ovlivní průběh hry a jejichž následky si ponesou do dalších misí. Každý člen posádky má navíc své unikátní charakteristiky, které mohou být v průběhu hry dále rozvíjeny. Na druhou stranu však mohou také v průběhu hry tyto postavy přijít o život.

Privátní: 2024-03-25-02.jpg

Samotný průchod hrou je rozdělen na dvě hlavní části, a to průzkum planet, kde se hráči ujímají výsadkového týmu, navštěvujícího nejrůznější planetární lokace zobrazující cizí světy, a řízení lodi, při které hráči za pomoci lodní knihy vylepšují svou vesmírnou loď, získávají nové členy posádky, provádějí výzkum, vyrábějí výsadkové lodě či nové vybavení.

Ve fázi řízení lodi hráči spravují svůj raketoplán (skrze záznamový blok s prostorem na karty), kdy každá ze čtyř sekcí má své vlastní možnosti rozvoje. Poté hráči připraví svoji posádku k přistání na další planetě, aby splnili nějaký úkol či misi. Společně vyberou vhodnou loď k přistání, modifikují ji různými moduly a poté každá sekce vybere jednoho člena posádky, který se vydá na onu misi, přičemž zkušenější členové posádky budou mít lepší schopnosti. Dále každé postavě připraví balíček složený z karet dovedností, sbalí potřebnou výbavu a vyberou kostky, které hrají ve hře důležitou roli a pomocí kterých hráči konají akce na jednotlivých stanovištích či lokacích, na základě padlých hodnot vyhodnocují střety, setkání a jejich případné úspěchy či neúspěchy. Kostky je také možné různě modifikovat a upravovat. Ve všech herních fázích jsou hráči odkazování do knihy záznamů, ve které jsou archivovány příběhové střety i různá setkání obsahující dialogy a další doprovodné texty samotného příběhu herní kampaně.

Privátní: 2024-03-25-05.jpg

Společně se základní hrou přichází na český trh také spousta doplňků a dalšího obsahu. Estetické rozšíření ISS Vanguard – Playmats obsahuje čtyři neoprenové herní podložky – jednu pro každou sekci. Další estetické rozšíření ISS Vanguard – Section PETs obsahuje čtyři detailní figurky Planetárních expedičních transportérů neboli PETů. Třetí estetické rozšíření ISS Vanguard – Section Boxes obsahuje plastové krabičky sekcí a konečně ISS Vanguard – Dice Tower obsahuje tematickou házecí věž na kostky. Figurkové rozšíření ISS Vanguard – Close Encounters obsahuje čtyřicet devět detailních plastových modelů figurek.

Poslední rozšíření ISS Vanguard – Osobní složky rozšiřuje příběhy členů posádky lodi ISS Vanguard a osvětluje jejich dřívější i současné aspirace a cíle. Tyto složky přináší osobní příběhy a také osobní úkol pro každého člena posádky, po jehož splnění získá každá postava titul veterána a speciální alternativní veteránskou kartu.

Hra ISS Vanguard je určena pro 1 až 4 hráče od 13 let s herní dobou 120 a více minut.

Privátní: 2024-03-25-03.jpg

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Hrát to z mnoha důvodů asi nikdy nebudu, ale čte se o tom a kouká se na to hezky, ta hra je fakt monstrozní. :)

_____________________________________________
· šéfredaktor aktualit, schvalování a správa videí
· mám deskoherní IG kanál www.instagram.com/solo_boardgaming

26.3.2024 07:55:27

Treba davať pozor, veľa ludom prišla hra zle preložená:

https://www.zatrolene-hry.cz/spolecenska-hra/iss-vanguard-11086/diskuse/

26.3.2024 08:18:29

Nepsal bych “zle prelozená”, to evokuje zpackaný překlad a to se podle všech dostupných informací nestalo. 

Došlo k pomíchání komponent z CZ a jiných jazykových verzí, takže občas lidé hlásí že mají nějaký balíček karet třeba v angličtině. Albi na požádání zasílá správný

26.3.2024 11:32:46

Škoda, že ti petíci nemají nějakou ňamku navíc, než jen to, že pěkně vypadají, kdyby měli něco jako - kostka navíc do bojů, atp, beru okamžitě… kosmetické úpravy? Zbytečné… 

26.3.2024 15:51:06

Ja hru mam, hraju a peta nemam :D ..ale spise mne zajima.. v hre je jeden token peta a v rozsireni su 4minis petov.. nieco mi unika? 

27.3.2024 12:42:09

Vybíráme z Bazaru

Descent: Eliza Farrow - EN karty
Descent: Eliza Farrow - EN karty
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas