ALBI: Hromada oznámení z Pandemiconu 2022

Autor: 1a2a3a4 | 11.4.2022 | 2

Albi se do toho na sobotním Pandemiconu opřelo ve velkém a oznámilo spoustu rozšíření a her, které všechny rozvíjí v Albi již zaběhlé značky... tak to zkusíme vše shrnout: 

Tainted Grail: Rudá smrt (v originále: Tainted Grail: The fall of Avalon – Red Death

Jedná se o rozšíření pro původní hru Tainted Grail: Pád Avalonu, které přináší kampaň o sedmi aktech, určenou zkušeným družinám – takovým, které za sebou už mají některou z kampaní Pád Avalonu, Poslední rytíř nebo Věk legend. Stejně jako základní hra je i toto rozšíření určeno pro jednoho až čtyři hráče.

Toto rozšíření by mělo vyjít v roce 2023.

 

 

 

 

Unmatched: Robin Hood vs. Bigfoot

Jedná se o samostatně hratelnou hru, plně kombinovatelnou s ostatními hrami ze série Unmatched. Oproti dříve v češtině vydaným hrám z této série (Souboj legend a Souboj v mlze) se jedna o menší krabici v základu určenou jen pro dva hráče, obsahující dva nové hrdiny – jak název napovídá Robina Hooda a Bigfoota a herní plán určený právě pro hru dvou hráčů. Pokud všek máte některou z vetších (dříve vydaných) her, můžete tyto hrdiny zapojit i do souboje ve čtyřech hráčích.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parky na cesty (v originále Trails)

Jedná se o menší, rychlejší verzi hry Parky (od stejného autora Henryho Audubona), která si mimo své hratelnosti ponechává i stejný vyzuál, nyní budete chodit „tam a zpátky“ a občas na cestě potkáte i medvěda. Hra je určená pro dva až čtyři hráče od desíti let.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šampioni Jablečného království: Ať prší koláče (v originále My Little Scythe: Pie in the Sky)

Je rozšíření pro hru Šampioni Jablečného království, která dříve i u nás vycházela pod názvem My Little Scythe. Jedná se o rodinou dru inspirovanou hrou Scythe, a po vzoru této hry v rozšíření přináší nové postavy, za které se dá hrát. Nově tu jsou lišky a sovy a také tu nově najdeme vzducholoď, která bude sloužít všem hráčům. Podobnost tedy zůstává s obsahem rozšíření Invaze z dálek a Titáni nebes které jsou dostupné právě pro hru Scythe.

 

 

 

Pokračování série si vyslouží i Similo a to rovnou se dvěmi samostatně hratelnými hrami které jaky zbytek série jsou plně kombinovatelné s ostatními krabičkami této série.

Pokračování se dočkáme rovnou ve dvou nových kouscích. Ale plně odtajněna je jen hra Similo: Harry Potter a ta druhá je zatím zahalena tejemstvím.

Jedná se o kooperativních deduktivních karetních her pro celou rodinu od dvou hráčů...

 

 

 

 

Taco, kočka na odvrácené straně

Je třetí přírůstek do rodiny bláznivých postřehových karetních her. Na rozdíl od toho předchozího (Taco, čapka, dort, dárek, pizza), lze tuto novou sadu kombinovat s původní hrou Taco, kočka, koza, sýr, pizza (lze ji ale i hrát samostatně). Určená je opět pro dva až osm hráčů od osmi let.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Railroad Ink: Žlutá edice a Railroad Ink: Zelená edice

Dvě nové verze roll and write her, ve kterých budujete dopravní sítě na základě výsledků hodů. Zelená a žlutá edice jsou oproti rudé a modré mírně komplexnější, ale zároveň mají menší maximální počet hráčů jen čtyři.

Tím s Railroad Ink ještě nekončíme oznámeny byli i čtyří nová malá rozšíření, a to Prastaří, Metro, Futurismus a Osmibity.

 

Catan Junior: na cesty

Je cestovní verze juniorské varianty osadníků určená pro dva až čtyří dráče od šesti let, přinášející takřka kompletní zážitek v malé krabici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Catan: Zámořské objevy – rozšíření pro 5–6 hráčů 

Je posledním z rozšíření pro 5 a 6 hráčů, které doposud nebylo v češtině k dispozici a nově se ho tedy hráči této klasiky dočkají. Pro hraní tohoto rozšíření je třeba vlastnit základní hru Catan (Osadníky z Katanu), rozšíření Zámořské objevy a rozšíření k základní hře pro 5 a 6 hráčů.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sabotér: Temná jeskyně

Je samostatně hratelná hra, ve které mají trpaslíci prostě smůlu. Když už objeví zlato, přijde zemětřesení a tunely zaplaví voda. Navíc sabotéři jsou stále připraveni škodit. Tato nová hra stojící rozsahem mezi původním karetním Sabotérem a Ztracenými doly (deskovou hrou). Tajemná jeskyně je určená pro hru ve dvou až osmi hráčích.

Tipni si! Co je víc?

Jde o týmovou párty-kvízovovou hru, ve které se snažíte seřadit údaje, jejichž hodnotu je velmi složité určit, a doufáte, že jsou vaše tipy správné a protivník vám vaši snahu nepřekazí.

 

 

 

 

 

 

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Diky za shrnuti

Catan junior: pro dva az ctyri Drace (je tam preklep) O:-)

12.4.2022 18:07:40 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Spirit Island
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 12 dnů

Offcanvas