ALBI: Hra ze světa Scythe s názvem Expedice je skladem!

Autor: Tomoko | 23.9.2023 | 4

Dne 22. 9. 2023 vydavatelství Albi spustilo prodej nové samostatně hratelné hry ze známého prostředí světa Scythe s názvem Expedice (Expeditions). Autorem je opět Jamey Stegmaier a o ilustrace se rovněž postaral Jakub Różalski, takže se jedná o stejnou dvojici, která stojí za již zmiňovanou hrou Scythe, a tak ani umělecká podobnost obou her není náhodná.

Privátní: 2023-09-21-01.jpg

Expedice je kompetitivní hra s mechanikou engine-buildingu a worker-placementu s principy provázaného spouštění efektů, založená na kartách, vylepšování svého mecha, prozkoumávání lokací, využívání dělníků, předmětů, která zavede hráče za novým dobrodružstvím na Sibiř, kde se poblíž řeky Tunguska zřítil mohutný meteorit, kam jednotlivé národy vysílají své výzkumné výpravy.

Tam se však expedice setkají s odpornou nemocí, zvanou Zhouba, kterou musí vymýtit. Hráči v průběhu hry hrají karty, aby získali sílu, lstivost a jedinečné schopnosti dělníků, přesouvají svého mecha na tajemná místa na hexových polích herního plánu a získávají další karty. Hlavním úkolem je efektivně využívat dělníky, získané předměty, meteority a úkoly k vylepšení svého mecha a využívat sílu a lstivost k poražení protivníků, a přitom získat co největší bohatství v podobě vítězných bodů.

Hra je určena pro 1 až 5 hráčů od 14 let s herní dobou 60 až 90 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Bloodborne
Bloodborne
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 6 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas