ALBI: Fabled Fruit česky

Autor: Wolfsen | 4.4.2017 | 3

Albi dnes oznámilo, že chystá českou verzi experimentální hry Friedmanna Friese - Fabled Fruit. Česky se bude jmenovat Moštárna (pro znalce: Famózní Fruktóza prý byla v užším výběru, ale neprošla).

Tato hra je podle autora první hrou se systémem Fable, který by měl být dalším vývojovým stádiem systému Legacy. I ve Fabled Fruit se "pravidla" mezi partiemi mění. Nedochází však k nevratným změnám a hru je možné po dohrání "kampaně" nebo kdykoli jindy zresetovat.

A přitom se jedná o velmi jednoduchou hru. Hráči představují zvířata v džungli, která se snaží stočit ten nejlahodnější mošt. Ve svém tahu mohou buď navštívit jiné zvíře představované hromádkou karet a využít akci, které poskytuje, nebo si u něj vylisovat nějaké to ovoce na mošt - to se symbolizuje odebráním karty z hromádky daného zvířete.

Při každém odebrání karty zvířete se přidá do hry další, nové zvíře z předmíchaného dobíracího balíčku. Tím se buď založí nový balíček, nebo rozšíří stávající. V dobíracím balíčku jsou jiná zvířata než jaká jsou na stole na začátku hry a tak se do hry dostavájí nové akce. Jak ale původní zvířata ze hry mizí, mizí i jejich akce a právě tím se mění hra.

Jedna partie končí, když některý z hráčů stočí 3-5 moštů (podle počtu hráčů). A ve hře je celkem 240 karet. To znamená, že hra skončí mnohem dříve než se balíček dobere (za jednu partii se protočí 10-15 karet). A to je právě ten prvek, který mění hru mezi partiemi. V další partii totiž už nepoužijete dříve odebrané karty a začínáte s kartami, které byly na stole, když jste končili předchozí partii.

Na Moštárnu se můžeme těšit krátce před začátkem moštovací sezóny, tedy na konci léta


Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

FF
Netuším sice, oč herně jde, ale Famózní Fruktóza je kontextově geniální název... Schade ;-)

4.4.2017 20:44:51

Vybíráme z Bazaru

Drop Drive
Drop Drive
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas