ALBI: Dvě nové Únikovky a jedna Detektivka skladem

Autor: Tomoko | 24.6.2023 | 0

Vydavatelství Albi v průběhu druhé poloviny května naskladnilo a spustilo prodej tří nových titulů, které rozšíří  početnou rodinu detektivek a únikovek. Jedná se o hru s názvem Detektivka – Smrt neobelstíš a Únikovka – V Říši divů od dvojice autorů Martino Chiacchiera a Silvano Sorrentino a další Únikovka – Operace Anthropoid.

Únikovka – V Říši divů (Deckscape: In Wonderland) je karetní variací na populární únikové hry. Hráči společně procházejí balíčkem karet, čímž se jim odhalují nová pravidla a nové rébusy. Některé karty představují hlavolamy, jiné nápovědy a další předměty, které se mohou v průběhu hry hodit.

V této únikové hře se hráči ocitnou po boku Alenky v trochu šílené Říši divů i s dalšími známými postavami, které tuto říši obývají. Stejně jako v případě detektivek, tak i hry ze série únikovek lze hrát plnohodnotně pouze jednou (při opakovaném hraní už budou hráči znát řešení rébusů). Hráči buďto společně vyhrají nebo naopak prohrají.

Hra je určena pro 1 až 6 hráčů od 12 let s herní dobou okolo 60 minut.

 

 

 

 

Únikovka – Operace Anthropoid je dalším kooperativním titulem ze série únikových her, který je možné hrát také sólo.

Děj inspirovaný skutečnými událostmi se odehrává v roce 1942 a sleduje události z atentátu na Reinharda Heydricha. V tomto příběhu se hráči vžijí do kůže neznámého člena odboje, který se snaží udělat vše pro to, aby okupace jeho vlasti skončila. Hráči v průběhu hry společně procházejí balíček karet, čímž se jim odhalují nová pravidla a nové rébusy, které musí společně úspěšně vyřešit. Některé karty představují hlavolamy, jiné nápovědy a další předměty, které jsou užitečné a mohou se jim v průběhu plnění mise hodit.

Hra je určena pro 1 až 5 hráčů od 10 let s herní dobou okolo 120 minut.

 

 

 

 

Detektivka – Smrt neobelstíš (Decktective: You Can't Cheat Death) patří do série detektivních her z edice Mozkovna, ve kterých musí hráči přijít na kloub zločinu.

Hráči v roli detektivů v průběhu hry získávají informace a snaží se vyhodnotit, zda jsou pro vyřešení případu nějakým způsobem důležité, nebo se zbytečných informací zbaví. Tím, že informaci zahrají, dozvědí se tento údaj i ostatní hráči. Na konci hry jsou hráči vyzváni, aby odpověděli na otázky týkající se případu. Podle toho, kolik jich správně odpoví, získají příslušný počet bodů. Hry ze série Detektivky jsou založeny na principu kooperace a diskuze mezi hráči a výhodou je, že se není potřeba učit pravidla. Je však potřeba také zmínit to, že hru lze hrát plnohodnotně pouze jednou (při opakovaném hraní už budou hráči znát řešení případu).

Děj této detektivky je zasazen do roku 1955 a probíhá v Domein Casinu v Las Vegas, které hostí tajnou hru o vysoké sázky mezi třemi zločineckými bossy a starostou města. Případ začíná tak, že se hráči vloupají dovnitř, ale tam je čeká překvapení. Všichni u stolu jsou mrtví! Kdo je zabil? A co bylo v sázce? Sbírejte stopy: dokumenty, stopy, zvukové záznamy a rozluštěte tuto záhadu.

Hra je určena pro 1 až 6 hráčů od 12 let s herní dobou okolo 60 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Warcraft pandemic
Warcraft pandemic
Akt. cena: 899 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas